Intervallpass på bana

Idag var det igen dags att köra ett riktigt hårt intervallpass på bana. Om man skulle gradera hårdheten på kvalitetspassen på en skala från 4 till 10 så hamnar nästan samtliga av intervallpassen på bana mellan 8 till 10 på denna skala. Jag vet inte vad det är som gör dessa pass så enormt tuffa. Troligen är det en kombination av det sviktande underlaget och det faktum att de tider som man gör på bana är så exakta. Det gör att man trots trötthet sällan drar ner speciellt mycket på tempot eftersom detta genast visar sig i sluttiden.

PicsArt_1372786956690

Idag var det också riktigt blåsigt, vilket gjorde det riktigt jobbigt på vissa partier av banan. Jag lyckades dock genomföra ett riktigt bra banpass idag.

Vi började passet med en uppvärmning på 4 km innan vi körde igång med intervallerna. Den första tusingen körde jag på 3:32 i rätt avslappnad stil. För första gången sedan maratonloppet i Stockholm kändes det som att jag hade riktigt bra driv i steget idag. Speciellt under de första 4 intervallerna på 1000 meter kunde jag upprätthålla en riktigt bra fart utan att för den skull tumma på löptekniken. Under samtliga dessa höll jag en fart på under 3:40.

Efter detta fick jag det lite kämpigare och vinden började störa mig allt mer i löpningen. Under de sista 4 tusingarna höll jag en fart på mellan 3:39-3:42, vilket inte är speciellt bra tempo för att vara denna typ av intervallträning. Jag är ändå riktigt nöjd med passet som helhet, främst eftersom benen var piggare än vad de varit på länge. Av erfarenhet vet jag att formen inte är speciellt långt borta när drivet i steget börjar återvända.

Jag avslutade intervalldelen av passet med två stycken 400-meters lopp på 1:20. Efter detta blev det ännu 2 kilometer med barfotalöpning på gräs. Totalt fick jag ihop 16,3 km löpning under kvällens pass.

På morgonen drog jag ett styrkepass vid Wasa Sports Club samt ett kort löppass på 6 km. Min första semestervecka har börjat riktigt bra med 49,8 km löpning på de två första dagarna. Det märks verkligen att kroppen suger åt sig träningen på ett helt annat sätt nu när man kan vila ut ordentligt mellan passen.

PicsArt_1372787129587
Några av de stänger som jag skaffade på Punnitse & Säästä i Åbo i söndags. Dessa små mellanmål kommer väl till pass nu vid tider av hård träning.

PicsArt_1372787064415
Jag köpte även Running Times i Stockman på söndagen. Även om Runner’s World är en riktigt bra tidning för löpare så slår den inte Running Times, åtminstone inte för lite seriösare löpare. Kolla in artiklarna på hemsidan också, eftersom en stor del av de artiklar som tidigare publicerats i tidningen finns publicerade i sin helhet även där.

PicsArt_1372789997585
Plantering på gång. På kvällen har vi varit och köpt lite grönväxter till terrassen. Detta projekt fortsätter imorgon med besök bl.a. till blomgården…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *