Intervaller 7x1000m+1×800 m

Idag var det dags för ett intervallpass i Botniahallen. Jag har haft lite känningar av en förkylning de senaste dagarna och var lite osäker över min form för dagen. Största problemet för mig när börjar återhämta mig från en förkylning är att veta när jag är i sådant skick att jag duger till att träna eller framförallt hur hårt jag kan träna. Oftast räcker det med en dag för att bli så pass frisk att man kan träna igen, men att köra riktigt hårda träningar för nära inpå en förkylning kan ibland locka fram obehagliga reaktioner under ett pass. Främst då i magen.

Igår hade jag en vilodag på grund av förkylningen och åtminstone till en början märktes den extra vilodagen. Jag hade nämligen lite svårt att hålla tillbaka farten på uppvärmningen och drog 2 km på 7:20, varav den första kilometern på 3:52 och alltså den andra på strax under 3:30.

Idag var planen att dra så många tusingar jag bara klarade av, med ett max-tak på 10 stycken. Det blev till slut 7x1km och ett 800 meters lopp. Första gick på 3:24 och andra på 3:27, men sedan fick jag väldiga problem med den rinnande näsan. Även i övrigt kände jag att kroppen inte var med till 100 % då jag inte riktigt hann återhämta mig tillräckligt under mellanjoggningen mellan tusingarna.

Med facit i hand skulle det ha varit bäst att köra enligt samma upplägg som jag brukar göra på löparmatta, dvs. så att jag börjar långsammare och ökar så att den sista tusingen är den hårdaste. Nu blev de resterande fem istället allt långsammare; 3:29-3:31-3:35-3:39-3:40. Inget dåligt tempo och bättre än vad mitt måltempo på dessa typ av intervaller egentligen skall vara för att sikta på en tid under 2:40 på maraton. Åtminstone denna tidpunkt på säsongen.

Den sista 800 metern försökte jag dra så avslappnat som möjligt och landade på 2:45. Jag avslutade med en nedjoggning på 3 km. Totalt blev det 15,6 km idag om man räknar med mellanjoggningen.

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *