Intervaller 5x1500m, 1x1000m

Idag var det igen dags för intervaller, denna gång på löparmatta i Wasa Sports Club. Benen var ännu ordentligt sjuka efter tisdagens hårda intervaller i Botniahallen så jag hade tejpat benen KT-tejp på de mest utsatta ställena som akilleshälarna och knäna som preventiv åtgärd.

Jag började med 2 km lätt uppvärmning innan jag påbörjade min stege med 5 stycken 1500 meters lopp. Det första varvet höll jag ungefär på 3:55/km med en sluttid på ungefär 5:40. Följande intervaller gick enligt följande ungefärliga km-fart och sluttid; 3:46 (5:30)-3:35 (5:20)-3:29 (5:10)-3:23 (5:03). Sedan drog jag ännu en stycken 1000 meters intervall på 3:16. Som avslutning tog jag en nedjoggning på 2 km. Totalt fick jag ihop 14 km löpning under dagens träningspass.

Efter löppasset tog jag ännu lite styrketräning för mage och rygg.

Igår hade jag en länk på 12,6 km och lite styrketräning inklusive balansövningar efteråt. Totalt har jag samlat ihop 57,3 km löpning hittills denna vecka. Imorgon blir det en välförtjänt vila innan jag igen (förhoppningsvis) drar igång träningen på lördag. Förhoppningsvis eftersom vi har julfest via jobbet imorgon vilket brukar innebära lite annat än mjölk till maten. I år litar jag dock på mitt omdöme och hoppas att jag kan hålla mig från att dricka syndigt mycket.

Om inte får jag helt enkelt träna med lite huvudvärk som jag ibland brukar göra i mina ungdomsår. Nu ska jag öva lite på mina Fifa13 färdigheter eftersom vi har förfest hos oss innan julfesten imorgon och jag har lovat att spöa mina arbetskompisar med stygga siffror.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *