Intervaller 5x1000m

Det går inte alltid som planerat. Idag var det planerat att jag skulle dra åtminstone en 2 kilometers intervall i 3:47-tempo på mitt kvalitetspass i Botniahallen. Jag märkte dock redan under uppvärmningen på 3 km att jag kommer att få problem med magen och fick helt enkelt ändra på mina planer.

Jag beslutade mig istället för att lägga till en tusing till från förra veckans intervallserie på 4x1000m och istället lägga på lite mer tempo under intervallen. Första tusingen drog jag på 3:27 vilket var lite väl snabbt med tanke på dagsformen skulle det visa sig. Andra drog jag på 3:29 och tredje tusingen på 3:30. Efter dessa slog magen lös riktigt ordentligt och jag var tvungen att dra de två sista med handbromsen på i 3:39 och 3:41-tempo.

Efter detta löpte jag tillsammans med syrran nedjoggning på 3 km, vilken även den drogs i lite väl snabbt tempo med tanke på att det var nedjoggning. Totalt blev det 12,5 km löpning idag.

Även om det kändes jobbigt idag är jag ändå glad att jag lyckades dra alla fem tusingar i rätt bra tempo. Jag fick en nyttig läxa på vad jag bör undvika under eftermiddagarna i jobbet och det är överdriven kaffekonsumtion. Eftersom jag inte dragit alltför många intervallpass på bana ännu i höst har jag hunnit glömma att det faktiskt krävs en del förberedelser redan under jobbdagen om man vill kunna dra ett optimalt kvalitetspass i form av intervallöpning genast efter jobbet.

Intervallpass på inomhusbana är rätt krävande inte minst för den dåliga luften och man bör därför se till att få i sig mycket vatten under dagens lopp samt i det längsta undvika kaffe, speciellt på eftermiddagen. Nåja, bra att man gör dessa misstag så här tidigt på uppbyggnadssäsongen så att man inte behöver kasta bort alltför många kvalitetspass senare på grund av samma orsaker.

Nu blir det att färdigställa Fantasy Champions League laget och sedan blir det att i lugn och ro stretcha ut de trötta benen framför Manchester City-Ajax.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *