Intervaller 5-4-3 km

Dagens andra pass var ett intervallpass i form av en stege på 5-4-3 km. Planen var att jag skulle dra även 2 och 1 km så att det totalt blev 15 km intervallöpning, men jag märkte efter 3 kilometersloppet att det skulle ha blivit onödigt tufft i detta skede av säsongen och jag nöjde mig med nämnda mängd.

Jag började passet med 3 km uppvärmning för att sedan påbörja stegen i form av en 5 kilometersintervall i 16 km/h eller 3:42/km. Min totaltid för dessa 5 km blev 18:30, vilket var en bra början på mitt pass.

Min andra intervall var 4 km i 16,5 km/h eller i 3:30/km. Totaltiden var 14:05 på dessa 4 km. Sista intervallen drog jag 3 km i 17 km/h och ca. 3:25/km. Totaltiden på denna var 10:15.

Totalt blev det 17 km löpning i dagens andra pass. Det känns som att jag utvecklas med stormsteg just nu och som mina tröskelvärden tagit ett rejält steg nedåt de senaste månaderna. Kanske just därför kan det nu vara dags att lugna ner sig lite så att det inte går som då jag var i bäst form i höstas, dvs. att jag drabbas av en skada. Imorgon kommer jag i alla fall att ta en vilodag för att sedan fortsätta med ett långpass på lördag.

Om jag ser lite blek ut på den andra bilden är det för att jag började må lite dåligt i slutet av träningen 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *