Intervaller 10×800 meter

Idag stod det, som vanligt på tisdagar, intervaller i Botniahallen på schemat. Precis som förra tisdagen drogs dessa tillsammans med syrran och med samma upplägg även träningsmässigt, nämligen 10x800m.

Jag är mycket glad att meddela att detta pass gick alldeles utmärkt. Mitt ben har visat tecken på bättring den senaste tiden och nu kände jag för första gången på länge att löpningen börjar flyta på i gammal god stil.

Nu kan jag äntligen börja fokusera på löptekniken i och med att jag inte behöver tänka på att minimera smärtan när det högra benet slår ner i marken. Allt detta medför också att löpningen blir mycket mer avslappnad och att jag kan börja höja farten på mina intervaller igen.

Efter en uppvärmning på 3 km började vi köra våra åttahundringar. Idag drog vi nästan alla på under 3:00. I medeltal låg vi på ungefär 2:57/800m. med den snabbaste på 2:55 och en enda på precis 3:00.

Den löpvila som vi har mellan dessa åttahundringar är på 300 m. eller på ca. 1:30, dvs. kortare vila än vad som rekommenderas i det som kallas Yasso 800’s. Enligt den metoden rekommenderas en stå- eller löpvila på lika lång tid som det tar att springa själva intervallerna.

Dagens pass var med andra ord en mycket bra genomkörare och ett tecken på att vi båda är på rätt väg för tillfället. Totalt fick vi ihop 15,4 km löpning idag.

Gårdagens träning genomförde jag i simhallen med en länk på ca. 6 km i stegrande tempo följt av vattenlöpning i 30 minuter.

PicsArt_1361301802434
Den suddiga bilden föreställer min syster som förresten heter Josefin 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *