Intensiv start på andra semesterveckan

Jag började även den andra semesterveckan med ett rätt så intensivt program. Det blev två stycken träningspass, varav ett kvalitetspass och totalt över 30 km löpning idag. I övrigt har vi även fått in shopping och en del annat smått och gott i dagsprogrammet. Om lyckade semesterdagar mäts i hur mycket man får gjort har denna dag definitivt fått godkänt.

PicsArt_1373308814335

Jag är sällan uppe speciellt sent på kvällarna, oavsett om det är vardag eller veckoslut. Igår var jag dock lite väl länge uppe och kom mig inte i säng innan halv två på natten. Därför kom jag mig heller inte upp innan kl. 8.00 idag.

Efter frukosten skyndade jag mig iväg för ett kvalitetspass vid idrottsplanen bredvid Botniahallen där jag idag hade Yasso 800s på schemat. Jag spekulerade i gårdagens inlägg att det troligtvis kommer att bli en betydligt tyngre träningsvecka denna vecka med tanke på att förra veckan var såpass tung med över 170 km löpning. Det visade sig att jag hade helt rätt i dessa farhågor eftersom jag redan under dagens intervaller kände mig rejält trött och sliten.

Det ger kanske inte så mycket att köra ett test i form av Yasso 800s i den löpform som jag var i idag. Själva tanken med detta test är ju att få en indikation på hur snabbt man kan löpa ett maraton. Det förutsätter ju dock att man är någotsånär utvilad när man kör testet, annars säger det egentligen inget om ens kapacitet. Nu visade det sig att mitt långpass var alltför nära inpå testet och därför kändes det tungt redan från den första intervallen på 800 meter.

Jag började kvalitetspasset med en uppvärmning på 4 km och körde därefter lite koordinationslöpning samt löpskolning. Den första 800 metern körde jag på 2:48, medan resten av intervallerna gick på tider mellan 2:50 och 2:53. På basen av testet skulle min kapacitet därför ligga någonstans strax över 2:50 på maraton. Jag har dock mina misstankar om att jag i dagsläget har en högre kapacitet med tanke på hur trött jag var i kroppen idag. Jag fick verkligen kämpa varje steg för att orka genomföra passet.

Det skulle ha varit väldigt enkelt att ge upp och konstatera att jag hade en dålig dag. Men idag hade jag beslutat mig för att få till stånd en bra genomkörare oavsett vad kroppen sade. Jag körde därför 10×800 meter i enlighet med mina planer.

Efter detta körde jag ännu 6×200 meter på 36 sekunder. Jag avslutade passet med 3 km nedjoggning barfota på fotbollsplanen. Totalt fick jag ihop 19,4 km på mitt kvalitetspass på morgonen.

På kvällen körde jag ännu en återhämtningslänk på 11,5 km samt styrketräning vid WSC med syrran. Totalt fick jag alltså ihop 30,8 km löpning under dagens två träningspass.

PicsArt_1373308860021
Dagens utrustning. Jag kör samtliga banpass med mina Asics hyperspeed för tillfället. De är oerhört lätta och sköna att springa på bana med. Det närmaste man kommer spikskor då det gäller sk. racerskor.

PicsArt_1373309014868
Som kontrast till alla de lätta och minimalistiska skor jag äger har jag nyss skaffat ett par väl uppbyggda och tunga Adidas länkskor. Detta eftersom jag känner att benen mår bra av att få variation både när det gäller dämpning och hur skon är uppbyggd. Dessutom gör detta att mina övriga skor får vila lite extra mellan passet, vilket igen förlänger livslängden på dessa. Jag kör för tillfället de flesta av mina morgonpass i dessa skor.

PicsArt_1373308755122
När jag kom hem hade min sambo gjort en av de godaste maträtterna jag ätit på länge. Det är länge sedan jag ätit en så smakrik och dessutom väldigt hälsosam maträtt.

PicsArt_1373308655174
Efter lunchen rusade vi iväg till blomgården och Plantagen för att leta ytterligare lite grönt till terrassen. Vi blev inte tomhänta från vår utfärd…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *