Intensiv början på nya året

Om det var lite dystert väder igår så var det desto finare att bege sig ut på morgonlänk idag. Eller morgonlänk och morgonlänk… Idag försov jag mig igen. Det var meningen att jag skulle upp senast kl. 7.00 även om jag har semester för att hinna påbörja dagens övriga göromål i skälig tid.

Istället vaknade jag kl. 8.30 och kom mig iväg på min morgonlänk först 10.00, vilket i mitt fall är mycket sent då jag vanligtvis på vardagar brukar dra mina morgonpass mellan kl.5.30 och 6.00. Nåja, det är väl ett tecken på att kroppen behöver lite extra sömn efter flera veckor av slarv och detta är väl om någonsin ett utmärkt tillfälle att vila ut.

Benny Sjölind vinterlöpning 2
Bild från en tidigare träning

Igår kväll drog jag ännu en länk på 13,5 km förutom min morgonlänk och har alltså denna vecka tränat på följande sätt hittills:

Måndag 31.12: Crosstrainer 12,5 km (45:30)

Tisdag 1.1: Vila

Onsdag 2.1: FM: Länk 11 km EM: Länk 13,5 km

Torsdag 3.1: FM: Länk 9 km

Idag blir det ännu intervallträning i Botniahallen. Denna vecka är rätt intensiv träningsmässigt eftersom man i min situation helt enkelt måste passa på att utnyttja all den lediga tid som finns till förfogande för att träna lite extra. Beroende på hur min kropp reagerar på träningen kommer jag troligen att landa någonstans mellan 120-135 km denna vecka.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *