Inget ont som…

…inte för något gott med sig. Så kan man väl sammanfatta de sista dagarnas tveksamheter gällande mitt träningsupplägg. Som jag skrev igår är jag lite fundersam över hur bra det egentligen är med tanke på uppladdningen inför Berlin Marathon att jag denna vecka kör så pass lugnt som jag gör. Jag är ännu inte säker på hur smart mitt upplägg är, men det som jag i alla fall kan konstatera är att vissa av de problem som jag kände av i benen i slutet av förra veckan nu har gett med sig.

Asics Racer
Jag har plockat fram mina Racers till träningspassen denna vecka.

Efter långpasset i lördags hade jag lite känningar i ledbanden på insidan av båda knäna. Inget allvarligt såtillvida att det gick att springa obehindrat utan att det gjorde ont. Men i detta skede av förberedelserna inbillar man sig väldigt mycket och tar varje liten signal som kroppen ger ifrån sig på allvar.

Jag hade lite känningar ännu igår på nämnda delar av kroppen, men idag kände jag inte av något alls varken i knäna eller någon annanstans på kroppen på mitt löppass på 10,5 km. Detta beror säkert på att jag kört så lugnt som jag gjort i början av veckan.

Med facit i hand kan det visa sig riktigt vettigt att jag kört lugnt denna vecka eftersom jag även i övrigt kände mig mig betydligt piggare under dagens löppass än vad jag gjorde igår och än vad jag gjort under de senaste veckorna.

Jag tog det lugnt ännu idag och undvek att anstränga mig för mycket under mitt löppass. Imorgon kör jag mitt sista träningspass inför Vasa halvmarathon på lördag. Då skulle jag behöva få in några kilometer i tävlingsfart.

Trots vissa tveksamheter de senaste dagarna har jag alltså bestämt mig för att delta på lördag. Jag tror trots allt att det kan vara bra att få lite tävlingsvana inför Berlin Marathon trots att detta kanske kan leda till att mina förberedelser lider lite.

PicsArt_1378316392487
Sallad till lunch på 1h+k idag. Jag har slimmat bort några kilon denna vecka, men då det gäller halvmaraton lägger jag inte speciellt stor vikt vid vad jag väger. Åtminstone inte i detta skede. Det är först till Berlin Marathon då jag bör ligga på en matchvikt på 63- 65 kg.

PicsArt_1378316561741
Jag tog ett extra varv kring torget på lunchpausen för att njuta av det vackra vädret.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *