Inget helt maraton i Barcelona

Jag har nu beslutat mig för att lägga ner planerna på att springa hela sträckan i Barcelona Marathon 17.3.2013. Eftersom jag är extremt envis till min natur hade jag först lite svårt att acceptera tanken på att inte kunna delta. Men med tanke på att det nu endast återstår ca. 5 veckor tills loppet, varav högst 2 1/2 vecka kan bedrivas i form av hårdträning är det inte realistiskt att jag skall kunna få kroppen i acceptabelt skick fram till loppet.

Framförallt skulle det medföra en mycket stor risk att bränna ut sig för hela säsongen ifall jag började tokköra nu. Dessutom är inte benet i ett sådant skicka att jag ens kan genomföra ett ordentligt kvalitetspass i dagens läge.

Nu har jag alltså bestämt mig för att omrikta fokuset till Stockholm Marathon 1.6.2013 istället, ett lopp som det faktiskt är endast är 16 veckor kvar tills nu.

Men eftersom jag är anmäld till Barcelona Marathon och även har bokat resan med hotell och allt blir resan trots allt av. Troligen kommer jag även att ställa mig på startlinjen i maratonloppet och löpa med 2:45-gänget i några kilometer för att känna på farten med tanke på framtida lopp. Eller så gör jag helt enkelt så att jag kör ett lugnt långpass i eget tempo. Alla dessa planer förutsätter naturligtvis att mitt ben blir i skick de närmaste veckorna. Oavsett blir det som nämnt inget helt maraton för mig, utan jag stiger av senast efter 30 km.

Det som harmar lite är att banan i Barcelona sägs vara snabb, vilket skulle ha skapat förutsättningar för en bra början på säsongen. Trots detta ser jag fram emot resan. Barcelona är ju en riktigt fin stad även som turist och jag kan dessutom få in några riktigt bra träningspass under resan. Med tanke på Stockholm Marathon är det kanske t.o.m. bättre ifall jag inte deltar i hela maratonloppet eftersom jag annars skulle ha varit tvungen att vila ca. 2 veckor från riktiga kvalitetspass efter loppet.

Dagens enda träningspass bestod av först 3 km uppvärmning på crosstrainern och sedan intervaller på 1-2-3 km och omvänt 3-2-1 km. Som avslutning tog jag ännu en nedvarvning på 3 km. Det blev totalt 20 km på crosstrainern med “mellanjoggningen”. Jag kom rätt bra upp i puls under intervallerna och låg på mellan 85-90 % av maxpulsen på samtliga intervaller, oavsett om det handlade om en 3-kilometers eller 1-kilometers intervall.

Barcelona

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *