Igång med träningen igen

Då var det dags att få in lite blod i chokladomloppet igen. Jag började dagen tidigt med en lätt morgonjogg på 5 km, med betoning på lätt denna gång. Även om jag även annars brukar köra i ett lugnt tempo på mina morgonpass så var jag ännu försiktigare idag. Tempot var just över gångtempo och rörde sig strax över 6:00 min./km.

Jag är riktigt försiktig med mina ben just nu och försökte utnyttja varje gräs- och grusplätt som fanns bredvid vägen att springa på. Det var inte bara det att jag är försiktig utan benen kändes också väldigt slitna och sjuka. Speciellt på utsidan av vänstra benet var det riktigt ömt idag. Detta område är något av ett problemområde för mig på grund av att jag är hjulbent. En sak som jag kan “tacka” fotbollen för. Det gäller att vara väldigt observant nu och sköta om benen bra, så att jag inte utvecklar ett löparknä under de närmaste veckornas träning.

Jag kör med lite antiinflammatoriskt just nu för att hjälpa kroppen på traven. Det är något som jag hellre gör i förebyggande syfte än när skadan redan är framme. När jag väl är skadad vill jag nämligen inte bedöva smärtan eftersom jag då mister uppfattningen på omfattningen av en skada, vilket inte förbättrar läkningen då man riskerar att köra hårdare än man borde.

Ikväll har jag planerat in ytterligare ett lugnt löppass på ca. 8 km samt styrketräning. Jag får hoppas att benen är lite mjukare då…

storm
Det var riktigt blåsigt på morgonpasset.

toblerone
Efter de senaste dagarnas frossande är det dags att få in lite blod i chokladomloppet.

gröt
Morgongröten. Det är nog godare än vad det ser ut. Har blandat i fyra olika klisorter, chiafrön, havtornskross, linfrökross, lingon, blåbär, svarta vinbär och russin.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *