Igång med löpningen igen

Efter endast ett löppass på en vecka var jag igång med löpningen idag igen. Det var kanske inte den bästa tidpunkten på dagen att testa sin löpform på då vi var igång redan halv 7 på morgonen. Därför var det svårt att säga hur pass bra benen återhämtat sig med den alternativa träningen. Jag tyckte ändå att det kändes betydligt bättre än det gjort veckorna innan och jag hoppas därför på positiva besked när det imorgon är dags för ett kvalitetspass med löpning igen.

På måndagen körde jag intervaller 5×3 minuter på spinningcykel och vattenlöpning 35 minuter. Däremellan blev det styrketräning. Igår försökte jag mig på lite längre intervaller och körde då 5×10 minuter på spinningcykel. Denna vecka är det dags att köra igång med en tuffare träning igen då det snart är en månad sedan Paris Marathon. Jag har dock märkt att det är oerhört svårt att motivera sig att köra intervaller som är lika långa på spinningcykel som de som man kör med löpning. Framförallt inomhus är det ingen höjdare.

Motivationen är ändå rätt god och jag har hållit en bra kvalitet på mina alternativa träningspass de senaste 4 dagarna. Det viktigaste med denna träning har varit att hålla igång flåset, så att det inte är alltför lång väg tillbaka när man återgår till löpningen. Risken med cyklingen är dock att man nästan alltid kör träningen i form av kvalitetspass, vilket gör att låren kan få lite för mycket av det goda ifall man kör många dagar i följd med denna träningsform.

Idag var det alltså dags för mitt första löppass efter en paus på 4 dagar. Totalt blev det 14 km löpning i lugn takt. Efteråt blev det styrketräning ungefär 45 minuter vid Wasa Sports Club. Imorgon blir det som sagt ett kvalitetspass med löpning igen. Då får man hoppas på friska ben. Jag längtar verkligen efter att kunna spring helt smärtfritt igen.

PicsArt_1398848759913
Igår var vi och besökte det nyöppnade Brasserie & Bar Fondis. Det var riktigt fräscht och fint där. Dessutom hade de en helt ny meny på restaurangen. Det kommer säkerligen att bli en hel del med besök där på terrassen i sommar.

PicsArt_1398848831875
Äntligen är Real Madrid i final i Champions League igen. Real Madrid har varit något av ett favoritlag för mig (vid sidan av Arsenal) sedan jag och min bror och några kompisar besökte Madrid år 2001. Vi hade nämligen vunnit biljetter till valfri match sedan jag vunnit en omgång i Fantasy Champions League och valde då Real Madrid-Lazio. Den matchen är den största fotbollsupplevelsen hittills i mitt liv. Jag har heller aldrig besökt en mer “magisk” fotbollsstadion än Santiago Bernabeu i mitt liv.

PicsArt_1398848520537
Idag har jag semesterdag och är ledig ända fram tills måndag. Då har man äntligen tid för lite tv-underhållning, som t.ex. Real Housewives of New York… 🙂 Nej, skämtade bara. Vem ser egentligen på alla dessa dokusåpor? Jag klarar inte ens 5 minuter av alla dessa iscensatta gräl och annat skräp som dessa dokusåpor innehåller…

PicsArt_1398851640624
Då är det bättre med kvalitetsunderhållning ur det verkliga livet.

PicsArt_1398849069409
Toffe lär få mycket mer uppmärksamhet nu när jag snart påbörjar min alterneringsledighet.

PicsArt_1398848979133
Nu är riktigt snart dags för lite vappen-firande. Några öl lär slinka ned under kvällens lopp, men jag skall försöka hålla det på en rimlig nivå med tanke på morgondagens kvalitetspass.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *