Icebugs kommande trailskor Järv RB9X får skandinaviskt hållbarhetspris

Icebugs kommande trailskor Järv RB9X får skandinaviskt hållbarhetspris

Snart lanseras Icebugs nya trailsko Järv RB9X och den har nu blivit prisbelönad redan innan lanseringen. Scandinavian Outdoor Sustainability Award är ett pris som delas ut av Scandinavian Outdoor Group (SOG) på den stora mässan OutDoor by ISPO i München. Järv RB9X har nu prisats för det arbete man lagt på att minska användningen av ny olja i skor.

Jag har tidigare berömt Icebug för deras utmärkta löparskor med dubbar för vinterföre, men under de senaste åren har märket även lanserat flera intressanta löparskor för sommarhalvåret. Inom orientering har man varit relativt välrepresenterade med klassikern Pytho, men även för väglöpning finns numera riktigt intressanta modeller i utbudet.

Icebugs arbete med miljöfrågor

Snart lanseras Icebugs nya trailsko Järv RB9X och den har nu blivit prisbelönad redan innan lanseringen. Scandinavian Outdoor Sustainability Award är ett pris som delas ut av Scandinavian Outdoor Group (SOG) på den stora mässan OutDoor by ISPO i München.

Icebug har även utmärkt sig för sitt miljöarbete och är bland annat en av få tillverkare som anger sin miljöpåverkan i samtliga av sina modeller av löparskor. Vanliga löparskor görs i hög grad av material som kommer från fossila källor. För att få ner klimatavtrycket hos skorna arbetar Icebug för att minska användningen av olja till fördel för naturmaterial och återvunna material, ett arbetet som nu röner uppmärksamhet i branschen. 

Vi är otroligt stolta över hur vi lyckats minska användningen av ny olja i Järv. Dessutom är den skön, väldämpad och greppar fantastiskt. En sko som klarar både tuff terräng och längre löpturer, säger vd Tom Nilsson på Icebug. 

För 6 månader sen vann Icebug hållbarhetspriset på ISPO för arbetet med att öka användningen av hållbart odlad och certifierad naturgummi. Nu uppmärksammar juryn och Scandinavian Outdoor Group (SOG) alltså ännu en gång Icebugs arbete med att hitta nya och bättre sätt att tillverka skor. 

Juryn gillade inte bara att Järv RB9X är gjord av mycket återvunnet och förnybart material, utan lyfte också fram hur väl den presterar på skogsstigar med både grepp, stötdämpning och komfort. Så här lyder juryns motivering: 

Icebug arbetar för att göra mer hållbara skor. Med den nya trailskon Järv RB9X med högt innehåll av återvunnet och förnybart material bevisar man att det går. Vi gillar också hur den presterar i skogen: den är superskön och den dämpade sulan med bra grepp och studs i gör att det går undan. Den mjuka men hållbara ovandelen torkar snabbt och innehåller 45 procent biobaserad nylon. Sammantaget en grym trailsko för alla som springer långt.”

Om priset Scandinavian Outdoor Sustainability Award

Priset delas ut av Scandinavian Outdoor Group och syftar till utveckling av nya produkter och innovativ design från Skandinavien. Vinnarna utses av en internationell jurygrupp.

Tags from the story
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *