I löpskick igen

Nu har jag prövat löpning i 2 dagar och till min glädje kan jag konstatera att mitt ben äntligen håller för löpning två dagar i följd. Min nästan två veckor långa totalvila från löpning verkar med andra ord att ha gett resultat. Det är nämligen första gången sedan februari som jag kunnat löpa utan smärta i ljumskarna två dagar i följd.

Både igår och idag körde jag 13 km långa distanspass följt av ett styrkepass för hela kroppen vid gymmet. Kroppen känns rätt tung för löpning just nu, men vad gör väl det när man inte behöver kämpa med smärta varje steg man tar. Om jag kan fortsätta med smärtfri löpning så räknar jag ändå med att snart vara igång med kvalitetspassen på allvar igen.

I övrigt så börjar jag så småningom få ordning på mina rutiner igen. Framförallt har jag skärpt till kosthållningen och har börjat äta på mer regelbundna tider igen. Precis som jag planerade inför min alterneringsledighet så har jag lagt rätt mycket tid åt att läsa under mina första veckor av ledigheten. De senaste två veckorna har jag även börjat söka mig mer och mer utanför lägenheten för att få lite miljöombyte och ny inspiration.

löparbild 25.6.2014 3

Det finns en del att önska i min löpteknik just nu. Det flyt i löpsteget som jag skaffat under de senaste årens löpträning känns som bortblåst och jag måste kämpa mer än normalt under mina löpturer. Men jag tror ändå inte att det behövs speciellt många löppass för att få tillbaka känslan igen.

löparbild 25.6.2014Det ser ju rätt vackert ut på bild, men fy f-n vad det varit kallt och blåsigt här i Vasa de senaste veckorna. Tur att vi redan nästa vecka har en resa till Frankrike.

PicsArt_1403722265239Rätt vanlig middag hos oss. Den perfekta måltiden efter en träning. Jag har mer och mer kommit in mina rutiner nu, med mer regelbundna mattider och hälsosammare kost.

PicsArt_1403722112272 (1)Jag har läst en hel del under de första veckorna av min alterneringsledighet. För att få ny inspiration har jag den senaste veckan allt oftare sökt mig hemifrån. Här är jag vid biblioteket.

PicsArt_1403722205415En utmärkt pesto-pasta kyckling vid Sweet Vaasa igår.

PicsArt_1403716582552Idag var jag och införskaffade Chlo…. Äsch, jag såg först på denna bild att det var spirulinapulver jag köpte. Jag skulle ju ha chlorellapulver!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *