Hyfsad träningsvecka trots allt

Under början av veckan var fokuset på allt annat än träning, trots att jag började varje dag med en morgonlänk. Under både måndagens och tisdagens morgonlänkar hade jag kameran med mig och fokuserade i ärlighetens namn mer på omgivningen än på träningen. Tack vare de semesterdagar jag plockade ut på torsdag och fredag fick jag trots allt ihop en hyfsad träningsvecka. Utan den vila som jag fick under dessa dagar hade jag knappast ens orkat genomföra några pass av bra kvalitet efter vår resa.

favorittidpunkt barcelona
Det blev flera härliga morgonlänkar i Barcelona.

Det sista träningspasset för veckan som jag drog idag var först en lugn länk på 7,5 km med min sambo, med efterföljande hårdkörning på 60 minuter på konditionscykeln hemma. Efter detta drog jag ännu en halvtimme med styrketräning.

När jag sammanfattar veckan fick jag ihop ungefär 94,1 km löpning, plus den hårdkörning på konditionscykel som jag drog idag. Jag skriver ungefär eftersom jag inte är riktigt säker hur långa de länkar som jag drog i Barcelona på måndag till onsdag var, eftersom jag inte hade någon gps-klocka på mig då. Åtminstone måndagens länk torde ha varit över 10 km, medan de övriga kan ha varit kortare än det angivna. Därför avrundar jag samtliga till 8 km.

Det har inte varit frågan om så många kvalitativa träningspass denna vecka, även om kilometermängden är helt ok. Därför kommer jag de närmaste veckorna att börja fokusera alltmer på att få in mer fart på mina pass.

Denna veckas träning:

Måndag 18.3: Morgonlänk 8 km

Tisdag 19.3: Morgonlänk 8 km

Onsdag 20.3: Morgonlänk 8 km

Torsdag 21.3: Backlöpning 9x400m (totalt 6km), uppvärmning 4,6km, nedjoggning 4 km, sammanlagt 14,6 km + styrka hemma

Fredag 22.3: Distanspass 21 km + styrka hemma

Lördag 23.3: Långpass 27 km

Söndag 24.3: Återhämtande länk 7,5km, konditionscykel 60 min. puls 70-75 % av max.

Totalt: ca. 94,1 km löpning

utsikt barcelona
Bild från måndagens morgonlänk på Montjuic-berget. Fin utsikt över staden.

olympiastadion i barcelona
Jag tog även en sväng förbi Olympiastadion uppe på Montjuic.

park
Utanför Jardins de Joan Maragall

montjuic
MNAC från baksidan
strandlänk barcelona
På tisdagen hade jag sällskap.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *