Hur du kommer i form snabbt

hur du kommer i form snabbt

Det har varit en snabb utveckling formmässigt den senaste tiden. Då pratar jag kanske inte främst om löpformen, utan energinivån generellt.

Senast idag konstaterade jag att jag aldrig tidigare i livet haft samma energinivå som nu. Det finns flera orsaker till denna snabba utveckling. Vädret är såklart en viktig orsak. Med värme och solsken varje dag är det inte så svårt att dra iväg på träning under morgontimmarna.

Träningen är dock bara en sak i helheten om du även vill vara riktigt pigg. Kosthållningen bör också vara bra om du skall hålla upp energin hela dagen. Dessutom bör du sova tillräckligt.

Benny Sjölind

Gällande båda dessa punkter har jag skärpt till mig rejält under de senaste veckorna. Jag sover numera mer än någonsin tidigare i livet. Jag försöker få in minst 8 timmar per natt. Av flera olika orsaker har jag sovit betydligt mindre hittills under min tid på Malta.

Delvis har det kanske handlat om jag jobbat för mycket och därmed haft för hög stressnivå för att kunna slappna av och sova längre. Nu har jag äntligen lärt mig att sova ut och det påverkar såklart välmåendet väldigt mycket.

benny sjölind

Då det gäller kosthållningen har jag kanske främst minskat på andelen veckoslutsnjutning och byter numera ut ölen mot smoothies. Inne i veckorna har jag alltid ätit rätt bra.

hälsokost och träning

Jag har också ökat proteinintaget med att dricka äggvita som finns på flaska här.

stränder på malta

Här är ett exempel på hur jag ändrat min veckoslutsnjutning. Istället för att dricka en av de välsmakande ölen hämtar jag just nu smoothies från Il-Gabbana som finns i anslutning till stranden där jag bor.

Igår testade jag mig fram bland tre olika smoothies under min långa strandvistelse.

att äta hälsosamt

Det gäller såklart även på de måltider jag äter ute där jag numera lägger bort ölen till förmån för olika hälsojuicer. Det är inte så att jag alltid druckit öl, men till veckosluten har det varit lite av en rutin när man velat njuta av livet.

löpning på malta

Men ingen kommer i riktigt bra form utan träning. Jag har som rutin att träna två gånger per dag under vardagarna. Jag varierar mellan styrka och löpning morgon och kväll. Den senaste veckan har jag främst fokuserat mina styrkepass till kvällen och kör de längre löppassen på morgonen.

Detta för att maximera effekten av styrketräningen. Jag har nämligen märkt att muskeltillväxten är bättre när jag kör styrka på kvällen, äter en måltid och sedan sover en lång natt.

Speciellt i denna ålder är det också viktigt med ett längre löppass för att få ner fettprocenten och variera träningen. Som ni märker är kanske inte fokuset främst på löpningen just nu, utan på hälsan och det yttre.

Hur du hittar motivation till ett hälsosamt liv

Varför denna plötsliga hälsoresa? Visst har jag alltid levt relativt hälsosamt, men nu har jag i några veckor kört extremt noga på alla delområden. Det kräver såklart väldigt mycket motivation för att genomföra med tanke på alla distraktioner som finns i vardagen.

Jo, för min del kan orsaken stavas kärlek. Jag har nämligen gått och blivit kär och gör såklart mitt allra yttersta för att vara så pigg och attraktiv som möjligt.

Kärleken i sig är ju en drog som ger dig välmående, men om du dessutom sköter om din kropp ger det en cocktail av explosiv karaktär. Det är också orsaken till att jag känner mig väldigt energifylld för tillfället.

Men oavsett orsak tror jag att alla behöver mer kortsiktiga och konkreta mål än endast att vara hälsosam eller leva längre för att hitta motivationen att leva riktigt hälsosamt. Alla kan inte springa runt och bli kära, men det finns många andra kortsiktiga målsättningar man kan lägga upp för att hitta motivationen.

Detta är också något som jag själv använt mig av i många sammanhang tidigare. Alla har vi våra egna orsaker till att vilja vara riktigt pigga och energifyllda. Det gäller bara att lägga känslorna med i spelet och bygga upp en klar bild över de fördelar du kommer att ha när du når dina mål.

Join the Conversation

1 Comments

  1. says: Jennie

    Grattis till att vara kär! Jag tänkte på det häromdagen, det är verkligen en morot och gör det lättare hålla sig i form om man dejtar något.

    För många är det ju tvärt om, att dom är mer i form som singlar. Jag hade kanske önskat det var så mer för egen del!

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *