Hård vecka på gång

Hallå! Jag har inte försvunnit någonstans fast det blev bloggledigt några dagar här. Eftersom träningen denna vecka tagit det mesta av mina krafter har jag helt medvetet sparat på krafterna kvällstid och sett till att gå och lägga mig i tid.

Jag är inne i den tredje och sista veckan i detta träningsblock och även denna vecka har jag ökat farterna på mina tempopass. På tisdagen blev det mitt hittills snabbaste tempopass på 16 km då jag sprang denna sträcka på 57:12, vilket alltså innebär en snittfart på 16,7 km/h eller 3:34 min./km.  Även idag var jag på hugget och sprang 12 km på 42:58, vilket även det blir en snittfart på drygt 16,7 eller 3:34 min./km. Båda tempopassen körde vi på löpband vid gymmet.

Även om jag haft mycket bra fart på båda mina tempopass denna vecka så börjar det kännas att jag är inne på min tredje tuffa vecka i följd. Jag känner mig mer sliten än vanligt och det har blivit allt svårare att upprätthålla det flyt i steget som jag haft under tidigare veckor.

Nu återstår det dock bara ett riktigt tufft pass innan det är dags för en återhämtningsvecka. Jag får verkligen se till att vila ut ordentligt den veckan eftersom det i det följande tuffa träningsblocket ingår 4 tempopass i veckan. Följande träningsblock är dock endast 2 veckor långt.

Sedan blir det ytterligare en vecka av återhämtning innan det är dags för det sista träningsblocket på 3 veckor. Det är med andra ord inte speciellt långt kvar tills vi är framme vid mitt nästa maratonlopp!

Träningen denna vecka:

Måndag 2.2:

Distanspass 13 km ute och 70 min. styrka (Wasa Sports Club

Tisdag 3.2:

Uppvärming 3 km, tempopass 16 km på 57:12, 1 km nedjoggning + 45 min. styrka (WSC)

Onsdag 4.2:

30 min. spinning, 60 min. styrka, 30 min. vattenlöpning (simhallen)

Torsdag 5.2:

Uppvärmning 3 km, tempopass 12 km på 42:58, 1 km nedjoggning + 60 min. styrka (WSC)

PicsArt_1423162396625

Det gäller verkligen att hjälpa kroppen på alla sätt man kan under dessa tuffa träningsveckor. Förutom all sömn måste man se till att få i sig högkvalitativ kost i stora mängder. Jag har ätit 6-7 gånger per dag under vardagarna de senaste två veckorna. Förutom 3 ordentliga måltider blir det 3-4 mellanmål under dagens lopp. Bilden är från gårdagens besök vid Vegana.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *