Hård torsdagsdistans

Det var en lite längre jobbdag idag, men till skillnad från hur jag annars brukar göra tog jag ingen powernap innan träningen. Jag beslöt mig istället för att strunta i tröttheten och bara ge mig iväg till gymmet.

Idag var det 10 km på 41 minuter på Janne Holméns 2:45-program. Jag började dock träningspasset med styrketräning på ca. 45 minuter. Det märktes att jag inte vilat efter jobbdagen då det var riktigt trögt att komma igång på allvar under styrkepasset. Senast till löppasset var det ändå dags att vakna eftersom farten ändå skulle hållas på en så pass hård fart som 4:10 min./km för att nå under 41 minuter på 10 km.

Benen var aningen tröttare än under mina kvalitetspass på söndag och tisdag, men det var ändå inga större problem att hållas under den planerade farten. Jag ställde in löpbandet på 15,5 km/h och höll tempot där ungefär halva sträckan. Efter 5 kilometer sänkte jag tempot till 15 km/h då jag märkte att sluttiden annars skulle ha landat på 39 minuter. Sluttiden för 10 kilometerssträckan blev 40:09, en tid som var rätt långt under den planerade.

Totalt blev det ungefär 13 km löpning ikväll med uppvärmningen på 2,5 km och nedjoggningen på 0,5 km.

varvtider distanspass 28.11
Mitt löppass idag. Nr. 2 är distanspasset på 10 km.

effekt distanspass 28.11
Effekten på kvällens löppass. Jag glömde att stänga av passet efter nedjoggningen så därför ser kurvorna lite lustiga ut. Varför det finns några störningar i pulskurvan även under själva distanspartiet har jag ingen aning om. Jag var knappast under 50 % i puls under distanspartiet. 🙂

resultat distanspass 28.11
Ett tecken på att inte alla värden på en pulsklocka alltid är så tillförlitliga. Jag har knappast kommit upp i en puls på 206 slag/minut under löppasset. Speciellt inte under uppvärmningen som pulskurvan på föregående bild visar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *