Hård start på veckoslutet

Jag har varit tidigt ute med träningen detta veckoslut. Jag började med ett långpass genast efter att jag kom hem från jobbet igår. Detta eftersom vi var tvungna att starta så tidigt till Helsingfors på lördagen med tanke på matchen mellan Arsenal och Manchester City som spelas på Olympiastadion 17.00. Annars brukar jag ju köra mina långpass på lördagsmorgonen.

PicsArt_1376114053840

Mitt långpass på fredagskvällen kan väl sorteras under kategorin halvlyckade träningspass. Bättre än förra lördagens långpass, men det kändes aldrig så bra i kroppen att jag skulle ha känt för att på springa ens en enda kilometer i maratonfart. Inte så förvånande eftersom jag sällan känner mig riktigt på hugget efter en lång arbetsdag.

Jag fick ändå ihop 35 km på 2:45, vilket blir en snittfart på kanske 4:45 min/km. Jag hann inte ladda ner träningsdatan för analys igår kväll så de exakta tiderna från långpasset vet jag inte.

Idag på morgonen vaknade jag kl.5.00 och begav mig genast ut på ett lugnt distanspass på 15 km. Märkligt nog kändes det rätt bra att springa även om inte återhämtningen blev direkt lång mellan långpasset och morgonpasset.

Kl. 8.00 blev var det sedan avfärd till Helsingfors. Jag är riktigt förväntansfull inför veckoslutsprogrammet. Matchen mellan Arsenal och Man. City börjar kl. 17.00, så det blir väl någon öl efter att vi checkat in på hotellet. Försökte övertala mitt resesällskap att vi skulle kolla på damernas marathon i friidrotts-VM innan vi beger oss till stadion, men det önskemålet lär jag inte få igenom… 🙂

Jag har även packat med träningskläderna på resan och har planerat att köra ett kvalitetspass på drygt 20km imorgon bitti. Med detta pass blir det drygt 140 km löpning denna vecka. Helt bra början på uppbyggnadsperioden inför Berlin Marathon.

PicsArt_1376114254296
Gudomligt gott med en öl genast efter långpasset.

PicsArt_1376114121635
Klar för dagens morgonpass.

PicsArt_1376117515906
Första stoppet på vår resa.

PicsArt_1376117582828
Lite energipåfyllning.

PicsArt_1376117831161
Det går helt bra att blogga även här i baksätet. Förvånansvärt lite störningar i uppkopplingen när vi kör genom landsbygden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *