Gårdagens tempopass och dagens morgonpass

Det är inte alltid så bra att somna alltför tidigt på kvällarna. Speciellt då man är van vid sina 6-7 timmar av sömn. Idag vaknade jag redan kl. 4.45 och även igår var jag uppe redan vid 5.00. Det är oftast inga problem på dagarna, men efter kvällens träning finns det oftast inga krafter kvar när man vaknat så tidigt. Det gör också att dagarna nästan enbart består av träning och jobb just nu.

Men så länge träningen löper på som den gör just nu är det inga problem. Jag njuter verkligen av att träna för tillfället. Benen är i utmärkt skick och kroppen svarar bra på all träning.

PicsArt_1421991828600Igår blev det ett tempopass på 12 km på 43:12, vilket innebär en snittfart på 3:36 min./km eller 16,6 km/h över hela sträckan. Passet drog jag på löpband, men denna gång med ytterligare en procents lutning på bandet. Det kändes bra, men efteråt var jag rätt slutkörd och blek.

Innan tempodelen blev det 3 km uppvärmning och efteråt 1 km nedjoggning. Det blev alltså 16 km löpning igår. Efteråt körde vi ännu 45 minuter styrketräning i gymmet.

PicsArt_1421993081802Idag som sagt tidigt igång på morgonen. Efter en ordentlig frukost och genomgång av dagens nyheter blev det ett löppass på 10 km. Även om jag var tidigt i säng igår kväll hann jag med en både stretching och en genomgång med foamrollern. Det gav också utslag på morgonpasset eftersom jag kände mig ovanligt pigg och alert för att vara ett morgonpass. Det oaktat körde vi morgonpasset i ett riktigt lugnt 5:30-tempo.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *