Gårdagens fylliga program

Igår stod en av höjdpunkterna för året på programmet för vasaborna när Konstens natt var här. Detta är ett av de evenemang som lockar allra flest människor på en och samma gång ut på Vasa gator. För att kunna av njuta av programmet i full skala hade jag tidig väckning och träning innan jobbet.

Sturm und Drang

Jag hade väckning redan kl. 5.00 och började med en kaffekopp och en smörgås. Eftersom jag siktade på att köra ett ordentligt löppass på minst 15 km samt styrketräning var jag tvungen att ladda i lite energi innan träningen. Dessutom försöker jag alltid stiga upp minst en halvtimme innan jag beger mig ut för att mjuka upp ryggen en aning.

Konceptet verkade fungera utmärkt eftersom jag genast kunde springa utan att göra några kompromisser löptekniskt på grund av en styv rygg. Halv 6 hade jag och syrran bestämt att vi skulle träffas för ett återhämtande löppass. Vi körde i drygt 12 km tillsammans, medan jag körde ytterligare några kilometer då jag, till skillnad från syrran, inte har några tävlingar på schemat de närmaste dagarna. Totalt fick jag ihop 16 km löpning på morgonen.

När jag kom hem körde jag ännu styrketräning med betoning på fotstyrka. Styrkeövningarna för fötterna körde jag barfota genom olika hoppserier samt genom tåhävningar i trappan. Det kändes riktigt bra att få ihop ett bra träningspass genast från morgonen!

Efter jobbet besökte vi Heidis bror för att uppvakta honom på hans födelsedag och sedan blev konstens natt för hela slanten. Heidi hade som tur var kartlagt utbudet och gjort upp en detaljerad plan över programpunkter att besöka. Första anhalt var en Vintage bröllop modevisning vid Boutique Beauty. Kanske inte något som jag i första hand kom att tänka på, men det oaktat var det en riktigt mysig tillställning. Sedan blev det ännu några programpunkter innan vi åt middag vid Fondis. Kvällen avslutade vi vid Loftet. Ett ställe som jag i säkert 10-års tid planerat att besöka. Roligt att det äntligen blev av. Strax utanför hade Sturm und Drang en spelning och vi dröjde oss kvar en stund för att njuta av stämningen. En perfekt avslutning på en perfekt kväll.

Jag hade vissa funderingar på att delta i Korsholm Marathon ikväll. Jag kommer dock inte att delta på grund av den sena starttidpunkten. Loppet börjar kl. 20.00 ikväll och med tanke på att jag skall tidigt upp imorgon för resan till Helsingfors finns det ingen orsak att förstöra resan genom för lite nattsömn. Jag har alltid haft problem att få sömn ifall jag tävlar sent på kvällen och man kan ju bara spekulera i vad det skulle göra för nattsömnen att få en adrenalinkick så sent på kvällen…

Tävlandet får istället lämna tills Vasa Marathon 7.9, så kör jag ett långpass tidigt ikväll istället.

morgon 8.8
Ursäkta förseningen, jag var tvungen att fotografera klockan innan jag startade 🙂

vintage bröllop
Vintage tema på modevisning.

konstens natt
Mycket folk som alltid på konstens natt i Vasa.

Heidi konstens natt

Bush
När vi kom hem var jag “tvungen” att kolla på Inside Job från SVT, även om jag sett filmen säkert 3-4 gånger. Även för de som inte är så intresserade av ekonomiska fenomen kan jag rekommendera filmen. En av de absolut bästa och mest lärorika filmer som gjorts.

Guardiola
Ikväll börjar Bundesliga säsongen med matchen Bayern Munchen mot Borussia Mönchengladbach. Den näst intressantaste ligan efter Premier League enligt mig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *