Funktionella kläder till förmånliga priser

Bild: engelbert strauss

Idag tänkte jag tipsa om var man kan hitta fritidskläder och arbetskläder i utmärkta funktionsmaterial till bra priser.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg har kläder alltid varit ett stort intresse för mig. Ofta har det då handlat om kläder som jag använt kontorsmiljö. Men eftersom jag numera vistas allt mer i utomhusmiljö har intresset blivit allt större för funktionella plagg som håller en varm och torr även i mer krävande väderleksförhållanden.

Gällande så kallade funktionella plagg har utvecklingen varit väldigt snabb under de senaste åren. Nya material lanseras där produktutvecklingen ofta påskyndas av de krav och önskemål som finns inom extremsporter där det ställs stora krav på funktionaliteten i plaggen. Att klä sig rätt är en av förutsättningarna för att till fullo kunna njuta av naturupplevelser och här kommer funktionaliteten hos plaggen alltid att vara det viktigaste.

Arbetskläder som funktionella plagg

Ett annat område där utvecklingen varit snabb är inom arbetskläderna. När man pratar om arbetskläder är det ytterst få som tänker på dessa som fritidskläder, även om produktteknologin, utseendet och det mesta andra på dessa i många fall påminner om de kläder man köper i sportaffärer. Delvis kanske detta beror på att de främst marknadsförs som arbetskläder, något som gör att man inte tänker på att köpa dessa till fritidsbruk trots att prislappen oftast ligger långt under det man är van att betala för bra funktionsplagg.

Bild: engelbert strauss

Det finns även en del riktigt bra märken gällande arbetskläder. Märken som satsar hårt på produktutveckling för att ta fram kollektioner som håller hög kvalitet gällande funktionalitet. Marknadsledande inom området är det familjeägda företaget engelbert strauss, som i sitt utbud har en hel del snygga arbetskläder av hög kvalitet – med allt från regnkläder, handskar, arbetsskor, arbetsbyxor och gummistövlar i sitt utbud.

Ett bra tips om man söker efter förmånliga plagg med bra prestanda, inte endast som arbetskläder, utan även för fritiden är att gå in på engelbert-strauss.se och kolla bland utbudet.

Bild: engelbert strauss

Sedan ett par år tillbaka har engelbert strauss utvecklat egna kollektioner där man ställer höga krav på design och funktion. Här finns bland annat sportiga funktionsjackor med det vattenavvisande, vindavvisande och andningsaktiva dryplexx®-membranet – något som ger en utmärkt klimatreglering. Om ytterjackan inte längre behövs kan den värmande fleece-innerjackan även användas separat. Ett perfekt alternativ till vårens och höstens omväxlande väder.

Bild: engelbert strauss

Ett annat tips är dessa lätta jackor i sportigt utseende med extremt elastisk fyrvägsstretch. Denna så kallade bXeric® väv kan töjas i alla riktningar, vilket ger både användningskomfort och en mycket lång livslängd. bXeric® väven är även speciell på det sättet att den genom sin unika kombination av material och vävteknik är mycket vattenavvisande, snabbtorkande och andningsaktivt.

Att det går att få denna typ av högkvalitativa jackor för under 1000 kr för privatpersoner är något som gör dessa populära även som fritidsplagg.

Fördelen med att köpa det som traditionellt klassas som arbetskläder är framförallt att märket sig inte driver upp priset endast på grund av dyr marknadsföring, som kan vara fallet hos flera andra högprofilerade märken för fritidsbruk. I många fall är kvaliteten till och med mycket bättre när man väljer kläder som egentligen är tillverkade för arbetsbruk. Detta eftersom de behöver hålla en viss kvalitetsstandard för att hålla i krävande arbetsmiljö. Nuförtiden är som nämnt även utseendet på dessa kläder nästan identiska med det som man vant sig att se hos traditionella fritidskläder.

Utvecklingen gällande arbetskläder

Ibland kan det vara svårt att veta vilka områden som driver vilka gällande utvecklingen av ny produktteknologi gällande klädseln, men klart är i alla fall att det inom vissa yrkesgrupper krävs certifierade arbetskläder. Något som visar att säkerhetskraven på klädseln uppfylls.

Det i sig gör ju att det finns ett intresse bland tillverkarna att hålla sig i framkant gällande utvecklingen av ny materialteknologi.

Bild: engelbert strauss

Inom de flesta yrken är certifierade arbetskläder inte nödvändiga, men här kan istället köld- och väderskydd vara nödvändigt. Också rörelsefrihet och hållbarhet hos kläderna är viktigt inom många branscher.

Om man köper kläder för arbetsbruk är det nästan alltid användningsändamålet som är i fokus. Sker arbetet i huvudsak inne eller ute? I de yrken där arbetet sker utomhus behöver man ha väderbeständiga arbetsjackor och klädsel som håller en varm och torr under långa dagar i krävande väderförhållanden.

I yrken där man delvis rör sig inomhus kan lättare jackor med bra klimatkomfort behövas. Med mycket byten mellan inomhus- och utomhusmiljö kan t.ex. en kombinationsjacka vara en bra lösning, där man enligt behov kan bära de olika skiktena separat.

Bild: engelbert strauss

Både när det gäller jobb i utomhus- eller inomhusmiljö är rörelsefriheten och funktionalitet i materialen viktiga och det är alltså framförallt där som utvecklingen varit så snabb den senaste tiden.

Oavsett om man köper kläder för fritidsaktiviteter eller arbete kan det alltså vara en bra idé att kolla in utbudet bland de som erbjuder arbetskläder, eftersom man där kan hitta riktiga fynd bland funktionella plagg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *