Hypen kring tyngdtäcken – En fluga eller funkar dom för ökat välmående?

tyngdtäcken

Är det något som människor är villiga att spendera sina pengar på så är det en god natts sömn. Upplever du att du har sömnsvårigheter eller att du sover oroligt om nätterna? I det här inlägget kommer vi göra en djupdykning inom ämnet tyngdtäcken.

Tyngdtäcken har funnits under flera år och har länge använts inom vården för att hjälpa personer med sömnproblem. Det är dock först under de senaste åren som dessa täcken har fått ett rejält uppsving på konsumentmarknaden. Idag finns det ett stort utbud av olika tyngdtäcken på marknaden, och många tycker att det är svårt att veta vilket man ska välja. Av den anledningen har Testson.se sammanställt ett tyngtäcke bäst i test där läsare kan ta del av jämförelser mellan priser, kvalitet och flexibilitet.

Funkar tyngdtäcken för ökat välmående?

Tyngdtäcken har specifikt designats för att bota ångest, stress och sömnlöshet då de bidrar till att släppa ut det lugnande hormonet oxytocin. Trots att tyngdtäcken ännu inte har någon vetenskaplig bevisad effekt så sägs det att tyngdtäcken har en god effekt på individer med bl.a. autism, anorexia, ADHD/ADD och schizofreni. 

Det har under den senaste tiden publicerats ett flertal artiklar om tyngdtäcken och huruvida dessa fungerar eller ej. Eftersom vi alla är unika och har olika kroppar så är det svårt att säga på förhand om ett tyngdtäcke kommer att fungera för ökat välmående.

Den som lider av sömnbesvär och stress har egentligen inte mycket att förlora på att testa ett tyngdtäcke. Det behöver inte heller bli en dyr investering, eftersom det numera går att hitta bra och prisvärda tyngdtäcken. Det är däremot viktigt att välja rätt tyngd på täcket, och en grundregel är att välja en modell som utgör 10 procent av den egna kroppsvikten.

Vill du bli piggare och sova bättre så kan det vara värt att investera i din hälsa. I den här artikeln får du även ett par goda råd om hur du kan sova bättre.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *