Fredagen är till för njutning

Då var det fredag igen. Inte ens två veckor kvar till julafton nu. I allmänhet brukar jag dock inte ta någon större stress över julklappar och sådant som hör julen till. Ifjol var jag ute och införskaffade de sista julklapparna på självaste julafton. Det skall erkännas att det var aningen stressigt, så nu har jag faktiskt tänkt få undan det mesta redan imorgon.

Jag var uppe halv 6 imorse och hade bestämt möte med syrran kl. 5.45 för lite morgonlöpning. Det hade varit riktigt stormigt på natten så därför var jag först lite tveksam till hur vettigt det var att bege sig ut på en löptur. I allmänhet brukar jag dock inte låta vädret bestämma ifall jag skall bege mig ut och träna. Ifall man har målsättningar är det bara att ge sig ut resonerade jag. Som tur var det lite lugnare än väntat, kanske på grund att vi försökte hålla oss till mer skyddade områden på vår löptur. Vi fick totalt ihop 10 km på vår morgontur.

Efter löpturen skyndade jag mig genast in i duschen. Istället för att göra min sedvanliga frukost bestående av gröt och rågbröd beslöt jag mig för att lyxa till det fredagen till ära och söka efter ett ställe som kunde ha frukost att bjuda på. Vad jag glömde var att detta är Vasa och i denna stad finns inga ställen med frukost öppna innan kl. 8.30. På hotell kunde man naturligtvis få en rejäl frukost, men ifall man inte vill lägga en hel timme på att äta är inte hotellfrukost något att föredra. Jag hittade till sist en Cafeteria som åtminstone hade öppet, men där fanns endast smörgåsar som utbud.

Jag gillar att snabbspola förbi jobbdagen. 🙂 Nu skall vi nämligen njuta av fredagskvällen i fulla drag. Skall bara försöka undvika att äta för mycket godis ikväll med tanke på morgondagens långpass…

PicsArt_1386953612033
Jag tog en sväng via Vasa torg på morgonpasset. Vart tog julstämningen vägen? För bara en vecka sedan fanns det rejält med snö här på torget…

PicsArt_1386953541416
Min frukost på Café de Paris. Jag efterlyser ställen som skulle öppna lite tidigare och som dessutom erbjuder ordentlig frukost.  Å andra sidan förstår jag om inte Vasa är tillräckligt stort för att detta skall kännas lockande…

PicsArt_1386953715762
Hämtade en fredagskasse till Kaffehuset August genast efter jobbet.

PicsArt_1386953779150
Jag sprang på Lucia på hemvägen.

PicsArt_1386953858032
Innehållet i fredagskassen. Jag kan verkligen rekommendera fredagskassen för alla som brukar ha problem att orka tillreda egen mat efter en tung arbetsvecka. Problemet för mig brukar inte vara själva matlagningen. Det är att stå i butiken och fundera vad man skall göra för mat som brukar ta det mesta av krafterna. Själva matlagningen är egentligen riktigt rolig, speciellt med en fredagsöl i handen. Det är några månader sedan vi senast var efter en fredagskasse och jag blev riktigt överraskad av hur mycket mat man får för det ynka priset av 11,50 €/person. Riktigt prisvärt!

PicsArt_1386954333186
Det perfekta paret. Min favoritöl just nu heter Mufloni. I skrivande stund har jag redan avnjutit vännen till höger.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *