Första helt lediga alterneringsdagen

Den första helt lediga dagen har varit precis så skön som jag föreställde mig. Egentligen började min alterneringsledighet redan igår, men jag kände mig tvungen att bege mig till jobbet några timmar på eftermiddagen för att städa upp efter mig. Idag har jag dock haft det helt ledigt och kunnat ställa dagen helt efter eget intresse. Just detta att kunna ställa dagen efter de tidpunkter när man fungerar som bäst är det som jag uppskattar allra mest med ledigheten.

Som ni kanske känner till så är jag en utpräglad morgonmänniska. Därför föredrar jag att vakna senast kl. 5.30 på vardagarna även på min ledighet. Det bästa nu är att jag har möjlighet att ta mig en “powernap” på eftermiddagen ifall jag känner för det. En annan väldigt bra sak med ledigheten är att jag nu kan träna på eftermiddagen istället för kvällen, vilket lämnar mig ännu mer tid för att umgås med Heidi och Toffe. Dessutom kan jag träna med betydligt större fokus nu när jag inte behöver skynda mig hem för att hinna göra annat innan läggdags.

PicsArt_1401816290208
Jag var uppe redan kl. 5.00 imorse och begav mig genast ut på en morgonpromenad.

PicsArt_1401816579283
Rätt lugnt och varmt på morgonen.

PicsArt_1401816667786

PicsArt_1401816406651
En annan bra sak med att vara ledig är att det är mycket lättare att hålla sig till en hälsosam kost när man inte går på lunchbuffé varje dag. Det lär ge utslag på vågen rätt snabbt. Det är inte så att jag skulle ha speciellt mycket extravikt nu heller, utan jag ligger väl rätt stabilt runt 72 kg. Men det underlättar ju alltid att snabbt komma tillbaks till löpningen ifall vikten istället ligger på 65-66 kg, som den brukar vara när jag är i toppform löpmässigt.

cykeltur 3.6.2014 2
Ungefär vid 13-tiden på eftermiddagen begav jag mig iväg på en långtur på cykel. Sällsynt lyxigt! Jag njöt verkligen under dagens cykeltur, åtminstone så länge jag hade medvind…

cykeltur 3.6.2014 resultat
Det blev totalt 70 km cykling idag. Till min glädje märkte jag att det går att få nästan samma känsla som med ett långpass löpning ifall man riktigt ger järnet. Det är en riktigt fin känsla när man riktigt tagit ut det sista ur kroppen. Motvinden på hemvägen gjorde cykelpasset riktigt jobbigt idag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *