Förra veckans träning och denna veckas planer

Det börjar dra ihop sig och nu återstår det inte många dagar tills Jakob Marathon på fredag. Även om jag inte ännu känner mig i speciellt bra form så är det ändå en rätt bra känsla att veta att man gjort allt i sin makt träningsmässigt för att vara i bra skick på fredag. Jag tränade riktigt lugnt hela förra veckan och även denna vecka är fokuset närmast på stretching och vila.

PicsArt_1374509770994
Boken om stretching som jag plöjde igenom idag.

Idag körde jag en lugn promenad innan frukost, främst för att komma igång med det jobb jag hade framför mig vid hemmakontoret. Jag jobbar rätt flitigt även på min semester även om det handlar om frivilliga projekt. Efter ca. 5 timmar framför datorn var det dags för ett lätt löppass på 7 km. Benen kändes rätt pigga, men kroppen i övrigt var rätt kraftlös eftersom jag idag kör med en kolhydrattömning. Ytterligare ett bevis på hur spontan jag är då det gäller upplägg inför maratonlopp, då jag efter Stockholm Marathon lovade mig själv att det var sista gången jag skulle köra med kolhydrattömning…

Efter löppasset duschade jag snabbt och tog mig an en bok om stretching som jag hade bestämt mig för att stretcha mig igenom. Det tog ca. 2 timmar (!) att stretcha sig igenom boken. Även om jag annars brukar stretcha rätt regelbundet så brukar jag sällan göra det mer än en halv timme åt gången. Tyvärr brukar detta även innebära att det inte blir speciellt fokuserat eller effektivt. Nu var jag dock riktigt fokuserad och jag kände verkligen hur gott det gjorde för kroppen. Speciellt ryggen som har varit så styv den senaste tiden fick sig en rejäl omgång och det tackade den för.

Nu återstår endast två lätta pass inför maratonloppet. Imorgon innan frukost skall jag tömma det sista av det jag har i kolhydratväg i kroppen genom ett lätt löppass och på torsdagen blir det ytterligare ett lätt löppass innan jag beger mig iväg till mina hemtrakter. Sedan är det bara att hoppas att benen känns lätta på fredagen.

Förra veckans träning:

Måndag 15.7:

Löppass 8 km+styrka Wasa Sports Club

Tisdag 16.7:

Uppvärmning 4,5 km, 3×400-300-200-100 meter (supertusingar), nedjoggning 4,5 km

Onsdag 17.7:

Vila

Torsdag 18.7:

4,5 km uppvärmning, 8×200 meter backlöpning (totalt 3 km) brant backe, 4 km nedjoggning

Fredag 19.7:

Vila

Lördag 20.7:

3 km uppvärmning, 5 km testlopp, 5×200 meter, 3 km nedjoggning

Söndag 21.7:

Vila

Denna veckas träning:

Måndag 22.7:

Löppass 7 km

Tisdag 23.7:

Löppass 7 km, inklusive lätt ökning 1-2 km

Onsdag 24.7:

Vila

Torsdag 25.7:

Löppass 4 km

Fredag 26.7:

Jakob Marathon 42,2 km

Lördag 27.7:

Discodans 4 h

Söndag 28.7:

Vila

PicsArt_1374509983269
Det ser ju härligt ut på bild, men sanningen är att det var riktigt kallt och blåsigt under morgonpromenaden.

PicsArt_1374509833710
Dagens middag. Jag har kört kolhydratfattigt hela dagen och tömmer de sista lagren på morgonlänken imorgon. Sedan börjar min favoritdel av maratonträningen, frossandet!

PicsArt_1374509899056
Har närmast överdrivit min kaffekonsumtion idag tack vare den nya kaffemaskinen. Här står en Grande Intenso klar att avnjutas.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *