Förra veckan

Nu är jag alltså inne i en lugn vecka och mina två första pass för veckan har bestått av två riktigt lugna löppass på 10 och 12 km med styrketräning på drygt en timme efter båda passen. Imorgon har jag faktiskt tänkt unna mig en träningsfri dag med massage och ett besök på placeringsmässan på kvällen. Det känns annorlunda och samtidigt lite lyxigt att göra något annat än att träna en vardagskväll.

Om vi ännu återvänder till förra veckas träning så var denna en av mina bästa någonsin om man ser på det rent tidsmässigt. Benen var dock rätt sega hela veckan och jag fick kämpa mer än tidigare för att orka med de kvalitetspass som vi hade på programmet. Det är kanske inte så märkligt med tanke på att det var den tredje tuffa veckan i följd.

Men det ser riktigt bra ut just nu och det känns som att jag tagit ett stort steg framåt som löpare under denna uppbyggnadsperiod. Även om jag kört tempopassen på löpband och farten inte motsvarar utomhuslöpning har jag ändå haft så pass många minuter bättre tid på alla sträckor än vid samma tidpunkt ifjol att man lugnt kan konstatera att det ser riktigt lovande ut. Ifjol var jag också i mycket bra form denna tidpunkt på året, men då fick jag problem med ljumskarna vid månadsskiftet januari-februari och löpträningen blev därför lidande ända fram till maratonloppet i april.

Nu skall jag alltså satsa på att läka mina ben denna vecka så att jag igen är redo för hårdkörning från och med nästa vecka.

Förra veckas träning:

Måndag 2.2:

Distanspass 13 km ute och 70 min. styrka (Wasa Sports Club)

Tisdag 3.2:

Uppvärming 3 km, tempopass 16 km på 57:12, 1 km nedjoggning + 45 min. styrka (WSC)

Onsdag 4.2:

30 min. spinning, 60 min. styrka, 30 min. vattenlöpning (simhallen)

Torsdag 5.2:

Uppvärmning 3 km, tempopass 12 km på 42:58, 1 km nedjoggning + 60 min. styrka (WSC)

Fredag 6.2:

Morgonpass 11 km

Lördag 7.2:

Långpass 32 km, 22 km ute med en snittfart på 4:49 min./km och 10 km inne på löpband på 34:52

Söndag 8.2:

Återhämtande distanspass 19 km

Totalt 7 pass och 111 km löpning

PicsArt_1423598433387

På fredag hade jag födelsedag och denna gång, liksom alltid, fick jag en hel del fina presenter av mina nära och kära. Bland annat den efterlängtade pulsklockan M400 från Polar och löparstrumpor. En recension om klockan kommer senare när jag testat den mer ordentligt, men hittills ser det bra ut.

 

present av Heidi

När jag kom hem fick jag ytterligare en överraskning av sambon.

PicsArt_1423598304975

På kvällen blev det middag på Fransmanni. Heidis mamma har också födelsedag samma dag, så det fanns alla orsaker att fira dagen ordentligt.

PicsArt_1423598795526Det börjar kännas som att det så småningom går att bo här i Finland igen nu då dagarna blir allt ljusare. På söndagen blev det både promenader och ett långt distanspass i det vackra vädret.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *