Förra träningsveckan

Förra träningsveckan var av förståeliga skäl riktigt lugn. Två veckor innan ett maratonlopp gör man inga storverk träningsmässigt utan fokuset ligger främst på att vila upp benen och försöka åstadkomma en ordentlig “superkompensation” i lagom tid till maratonloppet.

Det som man kan göra är att hålla igång flåset genom några intensiva pass, men att nöta på med många kilometer löpning så nära inpå ett maratonlopp brukar i allmänhet göra mer skada än nytta. Följaktligen blev det också förkortade versioner av intervaller och några kortare distanspass under veckan.

Om jag skall sammanfatta veckan i form av löpkänsla, så måste det väl sägas att benen inte var så överdrivet pigga trots att jag i två veckor minskat på volymen. Framförallt var det väl mina onda ljumskar som bidrog till att min löpning blev tyngre än vad den borde ha varit. Det var först på lördagen som jag kände att det lossnade på allvar. Inte heller då kunde jag löpa helt smärtfritt, men för första gången på evigheter kunde jag i alla fall ta ut stegen ordentligt utan att vid landningen behöva rygga tillbaka av smärta.

Sedan hade jag igen lite sjukare ljumskar på söndagens träningspass, men det är en annan historia… Positiv som jag (ibland) är, tror jag trots allt hårt på att mina ljumskar kommer att hinna återhämta sig i god tid innan maratonloppet. Vila, stretching och mycket sömn kan ju ibland göra underverk för kroppen. Och ja, jag har faktiskt sett till att sova ut ordentligt de senaste nätterna. 8 timmar har det blivit de senaste 3 nätterna, vilket måste vara rekord för mig.

Förra träningsveckan:

Måndag 24.3:

Vila

Tisdag 25.3:

Uppvärmning 3,2 km, 4×1000 meter, 3 km nedjoggning (totalt 11 km) + styrka hemma

Onsdag 26.3:

Morgonpass 8 km

Torsdag 27.3:

Uppv. 5 km, backlöpning 7×240 m. brant backe (tot. 3 km backlöpning), 4 km nedjoggning + styrka hemma

Fredag 28.3:

Vila

Lördag 29.3:

3 km uppv., 5 km tröskeltest, 5×200 m. och 3,5 km nedjoggning (tot. 12,5 km)

Söndag 30.3:

Lugnt distanspass 7km + lite styrka

Totalt 5 pass och 50,5 km löpning

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *