Ett långpass med brister i motivationen

Idag hade jag ett långpass på schemat. Eftersom mitt ben inte ännu tillåter löpning var jag ännu detta veckoslut tvungen att köra mitt långpass i gymmet.

Planen var att åtminstone delvis köra mitt långpass på spinningcykel, men efter gårdagens två pass på motionscykeln kändes motivationen allt annat än den rätta för att ännu en gång kliva upp på cykeln. Framförallt eftersom planen var att avklara 1 1/2 timme på cykeln.

Jag gav upp redan efter 7 minuter på cykeln och bestämde mig istället för att köra mitt långpass på crosstrainern… eller testade mitt ben med lite löpning först. Men även detta test avslutade jag redan efter 3 kilometer. Kvar återstod alltså bara att försöka få till stånd ett bra pass på crosstrainern.

Med detta lyckades jag helt bra i alla fall. Totalt blev det 2 timmar på crosstrainern, med intervaller på 3×3 km, 4×2 km och 5×1 km. Dessa intervaller körde jag utan stöd med armarna för att få det att efterlikna löpning så mycket som möjligt. Efter intervallerna körde jag ännu 8 km med hjälp av armarna. Totalt blev det 30 km på crosstrainern. Pulsen klarade jag av att hålla förvånansvärt högt med tanke på träningsformen. Under så gott som alla intervaller lyckades jag nå upp till ca. 90 % av maxpulsen och under det lugnare avslutningspartiet låg jag på ca. 80-85 % av maxpulsen.

När man räknar ihop alla delmoment inklusive styrketräningen som jag drog innan intervallerna kom jag upp till drygt 2800 förbrända kalorier. Detta gör att jag nu med gott samvete kan fira lördagskvällen med ett par öl och god mat 🙂

innan träningen
Innan träningen

Belöning
Belöning efter träningen

dagens dilemma
Dagens dilemma; varifrån skall man börja?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *