Ett härligt Jakobs Dagar till ända

Min semester är över för detta år och idag var det återigen dags att återvända till jobbet. Lite vemodigt känns det, speciellt eftersom semestern avslutades på bästa möjliga sätt med Jakobs Dagar och ett riktigt fint väder.

PicsArt_1375075280867

Strax efter att jag avbröt mitt lopp i fredags kände jag mig aningen nere, men jag behövde inte deppa speciellt länge. För det första var hela min familj på plats och de kan verkligen konsten att lägga saker och ting i perspektiv. För mig räcker själva närvaron av mina närmaste till att göra mig på bättre humör.

Dessutom var det en helt underbar känsla att få prata med alla kända och okända människor efter loppet. Det finns en speciell gemenskap mellan löpare. Jag vet inte om detta beror på att alla som deltagit i löpartävlingar delar samma känslor av nervositet, oro, förväntningar, lättnad, lycka och besvikelser. Det är helt enkelt en väldigt låg tröskel att gå fram och prata med nya människor i dessa sammanhang även om jag annars är en rätt blyg och tillbakadragen person.

I år var det även lite speciellt eftersom det verkade som att många kände igen mig från bloggen och kom fram och pratade med mig av den anledningen. Många fler än ifjol, även om jag då vann loppet. Det enda som harmar mig är att jag glömde fråga namnet av flera som pratade med mig.

Otroligt roligt hursomhelst eftersom en av mina målsättningar när jag startade bloggen var just att främja gemenskapen genom att dela med mig av de känslor och erfarenheter jag har i samband med träningar och tävlingar. Då var det tänkt att kontakten med andra löpare främst skulle ske genom bloggar, twitter och facebook. Jag är förvånad att jag fått tillfälle att träffa så många av de människor som jag haft kontakt med via min aktiviteter här på bloggen även i verkligheten både i Sverige och här i Finland.

Efter löparminglet fortsatte vi hemåt för ett snabbt klädbyte och sedan begav vi oss iväg till en av Jakobstads terrasser. Där stannade vi hela kvällen och natten innan jag hämtade en obligatorisk kebab med franska som jag åt innan jag lade mig kl. 4 på morgonen.

Lördagen blev följaktligen lite tung för min del. Jag orkade iväg till gammaldagstorget på morgonen, men i övrigt blev det inte mycket gjort på lördagen. Jag lade istället resten av mitt krut på söndagen och började den dagen med ett lugnt långpass på 28 km då jag och syrran sprang från Lepplax till Fäboda där vi mötte upp med min andra syster och hennes familj samt mamma.

Detta blev även min först och sista (?) dag på stranden denna sommaren. En riktigt härlig avslutning på semestern. Tyvärr måste jag säga att vädret har visat sig från sin sämsta sidan under min semester detta år, vilket är lite synd med tanke på hur mycket jag älskar sol och värme. Men när jag summerar semestern kan man ändå konstatera att vi hunnit med en hel massa program under årets sommarsemester.

Nu skulle det bara gälla att hitta tillbaka till vardagsrutinerna igen. Något som gick rätt trögt idag…

PicsArt_1375075109933
Efter Jakob Marathon blev det en helkväll på en av Jakobstads terrasser.
PicsArt_1375075026609
Några öl blev det…

PicsArt_1375075164234
Jag avslutade kvällen med “lite” kebab och franskisar.

PicsArt_1375075380246
Gammaldagstorg på lördag morgon. Lite seg var man väl i både kroppen och knoppen…

PicsArt_1375075522250
Musik i skolparken.

PicsArt_1375075665421
Resten av lördagen vigdes till återhämtning.

PicsArt_1375075736643
Min första dag på stranden vid Fäboda igår…

PicsArt_1375126242179
…dit jag tog mig springandes.

PicsArt_1375075879906
Middag vid Larsmo Strandcamping.

PicsArt_1375075928790

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *