Energidryck och träning

Mitt andra pass för dagen var en länk på 15,5 km och lite styrketräning i gymmet. Gårdagens tunga intervallpass satt verkligen i benen idag och båda löppassen drogs därför i ett rätt långsamt tempo. Eftersom båda passen var återhämtande kollade jag inte ens på klockan för att se vilken fart jag höll under passen.

Det viktigaste var att få ut slaggen ur benen för att vara i skick till morgondagens tunga intervallpass som denna gång kommer att bli på löparmatta eftersom det är VPS-VIFK i Botniahallen imorgon. Annars skulle det inte vara något problem med att det är en match på gång, men jag vill hellre träna utan en massa publik även om det inte är direkt mig de är där för att kolla 🙂

Efter träningen idag var det mathandel. Det känns nästan som om matbutiken är mitt andra hem nuförtiden, vilket inte är helt överraskande med tanke på min träningsmängd. Finns det något som jag inte prutar på så är det maten. För mig är det allra viktigaste med bra och hälsosam mat även om det ibland leder till att matkontot landar på lite väl höga nivåer.

Det är inte ofta jag använder energidrycker vid träning, men idag gjorde jag faktiskt beslutet att köpa lite dricka med tanke på morgondagens intervaller. Vad jag dock sällan gör är att köpa dessa energidrycker bland det utbud som finns som sk. sportdrycker, som t.ex. Dexal, Hartsport, Maxim och vad de nu allt heter. Istället köper jag gärna saft som smakar så mycket bättre. Idag fastnade jag för Mehukatti som nu även finns i små intressanta förpackningar.

Jag är dock medveten om att helt vanlig saft ofta saknar vissa av de ingredienser som vissa sportdrycker har, som t.ex. salter och magnesium. Speciellt under tävlingar kan därför dessa vara att föredra framför saft, även om de vanligtvis inte smakar bra.

Just magnesium är ett kosttillskott som många som tränar hårt glömmer bort. I många fall kan dessa hjälpa vid muskelkramper som ibland kan uppstå under riktigt hårda pass. Jag köpte därför lite av den varan idag, eftersom jag ännu har några riktigt hårda veckor fram till julen.

Har nu även lagt till lite länkar i sidbalken på några intressanta bloggar som jag följer. Tidigare har jag lagt till lite länkar till nyttiga löparresurser för löparen, men som jag nämnt i ett tidigare inlägg gillar jag att följa med andra löpares bloggar eftersom man känner igen sig i mycket av dessa löpares tankar om träningar och tävlingar. Här är några av de löparbloggar som jag följer och som jag hittills lagt till som länkar (flera kommer efterhand då jag kollat igenom mina favoriter)

4:30-fart genom tillvaron

Linas träningsblogg

Mot nya äventyr

Löpning & livet

Löparjanne.se

Söder om landsvägen

Springjonas drömmar om att springa långt

Josephine Ambjörnsson-om livet som marathonlöpare

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *