En massa träning på schemat – Snart också ännu mer njutning

att leva på malta

Det blir en liten kursändring här på bloggen. Istället för att skriva kilometerlånga inlägg alltför sällan blir det nu kortare uppdateringar oftare här.

Detta är delvis ett sätt att köra igång även denna blogg ordentligt nu när jag snart får mer tid för mitt egna företag. På mitt andra så kallade livsstils och modemagasin för män har jag haft som vana att uppdatera den varje dag minst en gång om dagen. Det är också förståeligt eftersom 95% av alla mina inkomster kommer från denna sajt.

Men även denna blogg skall nu prioriteras den närmaste framtiden. Det tar ju faktiskt betydligt snabbare att få in ett inlägg här än på den andra sajten. Mest har det såklart handlat om att jag varit överbelastad med jobb, men det hoppas jag alltså snart få en ändring på.

soltimmar på malta

Nu är det dags att börja njuta av värmen och solen på allvar här på Malta. Det är ju som absolut skönast just nu. Denna årstid och ända fram till november har vi inte speciellt stor risk för regn någon av dagarna. Det är sol varje dag så långt ögat kan nå.

Det är också orsaken till att jag nu vill börja avbelasta mig från jobb och se till att njuta fullt ut. Det har ju också varit tropiska nätter här en längre tid nu och det vill man ju gärna passa på att njuta av.

träningsmöjligheter på malta

Just nu är det under morgontimmar jag njuter som mest inne i veckorna. Jag börjar varje morgon med träning. De senaste veckorna har jag kört dubbelpass med styrka genast från morgonen. Först på det gym på takterassen på Preluna Hotel och sedan på utomhusgymmet vid strandpromenaden.

promenade Sliema

Jag brukar variera morgonträningen en aning. Vissa morgnar blir det endast styrketräning och promenad, medan jag andra dagar kör löpning efteråt. Oavsett blir det ett längre löppass på 10-15 km varje kväll.

långpass på malta

Det har blivit långpass alltför sällan sedan jag kom till Malta. Främst beror det på att jag saknat tävlingar att sikta på i och med coronautbrottet. Det har gjort att jag istället fokuserat lika mycket på styrketräningen.

Igår blev det ändå ett längre pass. Jag startade runt kl. 7.30 för att undvika den allra varmaste tidpunkten på dygnet. Men vill man undvika värme borde man nog ändå vara ute redan runt 5.30-tiden. Nu var det ändå runt 30 grader varmt största delen av långpasset.

att tanka under ett långpass

Denna gång plockade jag faktiskt med mig lite slantar på mitt långpass. I regel brukar jag aldrig dricka något under mina långpass, men denna gång kände jag att det var nödvändigt med tanke på värmen och den sträcka jag skulle springa. Man vill ju inte riskera att svimma när man springer ensam på okänd ort.

Vid 17,5 km satte jag mig ner på en terrass i Bugibba i norra delen av Malta och drack en sportdryck.

Totalt fick jag ihop 39 km igår på morgonen. Det var ett av de tuffaste långpassen i mitt liv. Visst har jag genomfört långpass i drygt 30 grader även i Finland, men värmen här är ändå helt annorlunda med all luftfuktighet.

Under en av dagarna denna vecka var det 34 grader varmet med en “real feel” på 38 grader. Det är främst luftfuktigheten som bidrar till denna känsla.

Jag har redan hunnit bli rätt van med värmen, så varken i vardagen eller i träningen lider jag speciellt mycket av att det är så varmt. Men så har jag också alltid varit en värmeälskare som sällan klagar över att det skulle bli för varmt. Det återstår dock att se hur det blir i augusti. Det lär nämligen vara den allra varmaste månaden här.

nattliv på malta

Annars börjar det alltså kännas som att man nu vill dra nytta av allt som Malta har att bjuda på i nöjesväg. Tyvärr är detta nästan omöjligt med två jobb eftersom krafterna inte räcker riktigt till inne i veckorna.

På helgerna har jag också varit tvungen att ta igen saker och ting med mitt egna företag. Därför har det aldrig riktigt varit aktuellt att släppa loss helt och hållet här på Malta ännu så länge.

Nu skall det dock bli ändring på det! Jag har alltså nått de målsättningar jag hade och nu börjar det vara dags att dra ner på takten. Om jag endast jobbar med mitt egna finns både tid och energi även att njuta av livet här i full utsträckning.

nattlivet på malta

Jag har längtat hela mitt liv efter att få bo i ett land som detta och hittills har det inte gjort mig besviken på några punkter. Tidigare i veckan konstaterade jag att det är överraskande hur snabbt jag kände mig hemma här. Det finns inget annat än familjen och vänner som jag saknar med Finland.

Detta är mitt hem nu och ett liv i Finland känns väldigt avlägset. Det oaktat borde jag försöka komma mig dit inom de närmaste veckorna för att reda upp en del ärenden. Eftersom jag nu också hittat en egen större lägenheten finns det heller ingen orsak att ha ett helt förråd med grejor hyrt i Vasa. Detta borde jag nu få tömt och flyttat till lägenheten här på Malta.

Vi får se hur snabbt jag kommer mig iväg. Jag vill ju inte vara så mycket längre än nödvändigt där eftersom jag har mycket spännande på gång här. Men det är ju saker som ändå måste skötas om, så därför är det bra att få undan det så fort som det bara är möjligt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *