En lyckad träningsvecka

Det har varit en mycket bra vecka på många sätt och vis. De soliga dagarna i kombination med snön har redan gjort mig mycket piggare under dagarna. Träningen har även den flutit på riktigt bra, speciellt med tanke på att jag ännu har mycket att förbättra då det gäller hur jag sköter om kroppen vid sidan om träningen.

Just nu känner jag mig oerhört stark löpmässigt. Något som kanske inte är så nödvändigt med tanke på årstiden, men eftersom jag gärna har roligt varje löppass har jag heller inget emot det. Det som förvånar mest är att jag kört så mycket som fyra kvalitetspass denna vecka och ändå kunnat köra varenda av dessa med bra farter.

Kanske är det den goda grundträningen från förra säsongen som nu ger resultat eller så beror det helt enkelt på att jag kört så många tempopass i bra farter redan i flera månader nu. Hursomhelst känns det som att det passar mig rätt bra att köra mina kvalitetspass i tröskelfart snarare än att jag flera pass i veckan drar på mig mjölksyra. Att jag nu drar endast ett pass om dagen tror jag även har en hel del att göra med att jag nu känner mig fräsch till nästan varje nytt pass.

Nästa vecka har jag ändå planerat att köra fler lugnare pass och mer mängd för att inte riskera skador vid denna tidpunkt på året. Skador kan man inte helgardera sig mot, men efter veckor med fyra löppass i farter på under 4:00 min./km kan det löna sig att ta det lite lugnare.

Denna vecka var annars lite “lugnare” i den meningen att mängden varit mindre än normalt och att jag även fick in en vilodag i början av veckan. Totalt blev det 107,2 kilometer löpning fördelat på 6 träningspass. Nästa vecka är det dags att åter höja på mängden till ungefär 130 kilometer löpning.

Träningen denna vecka:

Måndag 13.1:

Vila

Tisdag 14.1:

Musses stege 2×3-2-1 km, totalt 19,2 km löpning (Botniahallen)

Onsdag 15.1:

Återhämtande löppass 15,5 km

Torsdag 16.1:

Tempopass 12 km 46:38, totalt 17 km (Wasa Sports Club)

Fredag 17.1:

Morgonpass 10,5 km

Lördag 18.1:

Långpass 30 km, 18 km utomhus och sista 10 km på 39:30 på löpband (WSC)

Söndag 19.1:

3×3 km, totalt 15 km med uppvärmning och nedjoggning (WSC)

Totalt 107,2 km fördelat på 6 träningspass.

intervaller 3x3 19.1 varvtider
Dagens träningspass som jag körde i form av en fartlek på 3×3 km. De 3 kilometrarna körde jag med fartökning så att jag började från 15 km/h första kilometern och ökade sedan till 15,5 km/h. Den sista kilometern körde jag i 16 km/h. Dessa farter motsvarar 4:00-3:52-3:45 min./km.

intervaller 3x3 19.1 effekt
Effekten av dagens pass.

PicsArt_1390156180866
Efter passet kändes det skönt att sätta sig ner med ett glas vin och kolla på matchen mellan Chelsea och Manchester United. Jag var lite sliten imorse efter den långa gårdagen med Premier League-fotboll och Fifa14 till närmare ett på natten. Men det var det värt. 🙂

PicsArt_1390156426676 (1)
Nu innan läggdags blir det några avsnitt “Big Bang Theory”. Jag skulle gärna hinna med något avsnitt Mad Men också, en annan av våra favoritserier, men det är tydligen jobbdag imorgon igen…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *