En löpglad vecka

Den första semesterveckan har börjat bra. Vi har hunnit med en massa aktiviteter som man annars inte skulle hinna med en vanlig arbetsvecka. Även träningsmässigt har det varit en riktigt bra vecka med 12 träningspass och 171,3 kilometer löpning. Denna mängd kan verka lite i överkant, men då skall man komma ihåg att förra veckan var riktigt lugn på grund av att jag inte ens fullföljde halvmaratonloppet i Åbo enligt planerna. Därför påbörjade jag denna vecka fräsch och utvilad.

PicsArt_1373225835284
Barfotalöpning i samband med dagens morgonpass.

En annan sak som påverkat riktigt positivt då det gäller orken att träna är det faktum att jag kunnat vila mellan träningspassen och mer eller mindre kunnat leva som en heltidsidrottare. Ok, fokuset ligger kanske inte på samma nivå som för en heltidsidrottare eftersom jag springer på med alla möjliga olika aktiviteter under dagarna. Men det att jag kunnat ta mig en powernap mitt på dagen har gjort mycket för återhämtningen.

Det som jag är mest nöjd med är att alla de kvalitetspass som jag genomfört har varit riktiga fullträffar. Inte en enda vecka sedan nyåret kan jag minnas att alla de tre kvalitetspass som jag i allmänhet drar under en vecka skulle ha lyckats till 100 % enligt planen. Om tisdagens intervaller har lyckats bra har torsdagens backlöpning känts tyngre eller tvärtom. Dessutom gick det ju överraskande lätt även under gårdagens långpass.

Men som alltid då det gäller maratonträning gäller det att inte vara alltför optimistisk. Eller optimistisk skall man ju vara, men det lönar sig alltid att vara realist då det gäller denna typ av träning. Den troliga orsaken till att det känts bra denna vecka är troligen att jag körde så lätt veckan innan. Därför finns det en stor risk för att följande vecka blir betydligt tuffare, även om jag har semester även då.

Jag kommer att köra rätt tufft ännu nästa vecka innan jag börjar lätta på träningen. En dag kommer jag dock att vila eftersom vi skall till Sverige på en shoppingresa mitt i veckan.

Min träningsvecka:

Måndag 1.7:

Morgon: Löppass 12 km

Kväll: Löppass 15 km

Tisdag 2.7:

Morgon: Löpning 6 km + styrka Wasa Sports Club

Kväll: Intervaller 8×1000 meter+2×400 meter, totalt 16,3 km med uppvärmning och nedjoggning

Onsdag 3.7:

Morgon: Löpning 9,5 km + styrka WSC

Kväll: Löpning 15,5 km

Torsdag 4.7: 

Morgon: 8 km löpning

Kväll: Backlöpning 7×390 meter flack backe+7×230 meter brant backe (tot. 8,5 km backlöpning) totalt 18, 5 km med uppvärmning och nedjoggning

Fredag 5.7:

Morgon: 15 km löpning + styrka WSC

Lördag 6.7:

Långpass 37,1 km på 2:42

Söndag 7.7:

Morgon: 7 km löpning

Kväll: 11,5 km löpning

Totalt: 12 träningspass och 171,3 km löpning

PicsArt_1373225686289
Idag passade vi på och njöt lite av solen på Strampen.

PicsArt_1373229669256
Inte den optimala förberedelsen inför ett kvällspass, men gott var det…

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *