En lite tyngre dag…

Om jag var helt lyrisk igår över allt från väder till hur det kändes under träningspassen, så var det tyngre idag. Två träningspass med tunga ben samt en riktigt seg jobbdag var dagens saldo.

PicsArt_1376593093460
Inget väder som piggar upp en direkt…

Jag vaknade kl. 5.30 i morse och kände mig riktigt seg och trött. Jag funderade ett tag på att lägga mig ner i sängen och sova en timme till. Jag hindrade mig i sista stund, väl medveten om att det endast återstod två jobbdagar innan det är veckoslut igen.

Efteråt gick jag min vana trogen genast till fönstret för att kolla morgonens väder. Hård blåst och mulet var beskedet. Ofta brukar ett bra väder genast från morgonen få en på ett lite piggare humör. Tröstade mig med att det kändes ännu tuffare på mina morgonpass i januari och februari med mörker, kyla och halka.

Jag kom mig iväg ca. femton minuter senare, denna gång utan att dricka kaffe innan. Det måste vara första gången jag kör ett löppass utan att jag dricker kaffe först. Det blev totalt 7 km löpning på tunga ben. Jag är inte direkt förvånad över att det kändes så tungt på morgonen eftersom jag var så sent ute med mitt kvalitetspass igår kväll. Jag tog ingen stress över detta, eftersom morgonpassen i regel skall tjäna som återhämtande pass.

Morgonpassen brukar nästan alltid göra mig riktigt pigg inför jobbdagen. Idag hjälpte inte ens mitt morgonpass mig att vakna upp, utan tröttheten följde med mig under hela jobbdagen. När jag kom hem från jobbet 9 timmar senare var jag närmast medvetslös och var tvungen att ta en ordentlig powernap för att överhuvudtaget orka träna.

Tur då att även mitt andra pass för dagen var ett återhämtande löppass. Jag körde passet i ett rätt lugnt tempo på Vasklots motionsbana. I några kilometer körde jag i runt 4:20-tempo, men i regel låg tempot mellan 4:50-5:00 min./km.

Jag avslutade passet med styrketräning på 45 minuter vid Wasa Sports Club. Förutom de vanliga core-övningarna har jag börjat köra allt mer fot- och benövningar under mina styrkepass för att få mer driv i steget. Det gäller dock att vara försiktig när man kör benövningar i kombination med de kilometermängder som jag har just nu. Det är lätt hänt att man drar på sig belastningsskador på köpet.

Nu skall jag skynda mig i säng eftersom jag har planerat att stiga upp redan kl. 5.00 imorgon för att dra mitt enda träningspass för dagen. På fredagar vill jag som bekant ha kvällen ledig från träning och endast fokusera på att ta det lugnt och njuta av tillvaron.

PicsArt_1376593190462
Ett glas isvatten och sedan iväg på morgonpasset.

PicsArt_1376593267863
Vegana fick en ny chans på lunchen idag. Idag var jag riktigt nöjd med utbudet och tog en rejäl portion. Framförallt uppskattar jag att man kan äta hur mycket som helst av denna typ av mat utan att få den där typiska matkoman som man annars brukar få.

PicsArt_1376593362004
De senaste dagarna har jag gjort en grundlig analys av lagen och spelarna i Premier League för att få bästa möjliga trupp på benen till starten av Fantasy Premier League på lördag. Kom gärna med i vår privata liga Barclays Vasa Trophy som har koden 159235-150143. Registrera först ditt lag och klicka dig sedan vidare till “Leagues”. Där är det bara att gå in på “Join a league” och mata sedan in koden. Jag är riktigt lycklig att Premier League äntligen startar igen på lördag! 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *