En hård och lyckad träningsvecka

Förra veckan var väldigt tuff både jobb- och träningsmässigt. Det är dock inte därför jag skriver om förra träningsveckan först nu på måndag. Igår var det tydligen några uppdateringar på mitt webbhotell vilket gjorde att min blogg strulade och var omöjlig att uppdatera.

Men då det gäller resten av veckan var min inaktivitet här på bloggen helt och hållet beroende av mitt digra program. Tidiga morgnar i kombination med ett tufft träningsprogram gör sällan att det finns speciellt mycket ork över på kvällarna. Speciellt onsdagens 12 timmar långa arbetsdag sög krafterna ur mig.

Utan desto mer funderingar går jag in på förra veckans träning.

PicsArt_1433693304143

Såhär ser sammanfattningen ut gällande löpningen förra veckan. Hyfsat många kilometer och även bra intensitet som ni kan se från pulszonerna. Utöver detta blev det ännu ungefär 5 timmar styrketräning fördelat på 5 stycken pass. Träningen i detalj såg ut enligt följande:

Måndag 1.6:

Uppvärmning 3 km, tempopass 16 km (snittfart 4:02 min./km), nedjoggning 1 km + 30 min. styrka hemma

Tisdag 2.6:

Återhämtande distanspass 14 km, styrka 75 min. (Wasa Sports Club)

Onsdag 3.6:

Stegrande distans 8 km, tempopass 10 km (snittfart 4:09 min./km), nedjoggning 2 km

Torsdag 4.6:

4 km uppvärmning, 6 km backlöpning ~15×210 meter brant backe,  7 km nedjoggning + 45. min. styrka (wsc)

Fredag 5.6:

12 km återhämtande distans + 60 min. styrka (wsc)

Lördag 6.6:

Långpass 35 km

Söndag 7.6:

Återhämtande distanspass 13 km + 75 min. styrka (wsc)

Totalt 7 pass och 131 km löpning.

20150603_080235

Ibland krävs det väldigt mycket motivation för att få till den nödvändiga träningen. Ett bra exempel var onsdagen när jag var i tur att bege mig ut på en inforunda från jobbet. Eftersom det andra tillfället var först kl. 18.00 på kvällen visste jag att den enda möjligheten att få till stånd ett ordentligt träningspass var att snällt stiga upp och genomföra mitt pass direkt från morgonen.

Oturligt nog var det ett kvalitetspass som stod i turen, med först 8 km i rask fart och sedan 10 km i maratontempo. Jag vaknade kl. 5.30 och var igång med mitt pass strax efter 6.00. Tyvärr är inte kroppen riktigt redo för denna typ av pass så tidigt på morgonen och tempodelen blev därför lite långsammare än vad den borde ha varit. Dessutom var det ösregn och hård blåst när jag begav mig iväg, något som också inverkade på löpningen.

Men det viktigaste är att man gör sina pass oavsett vilka utmaningar det övriga livet bjuder på. Det ger resultat i längden ifall man bara ser till att sköta om kroppen däremellan.

PicsArt_1433790679453Bild från torsdagen när Heidi fyllde 26 år. Det brukar väl inte vara ok att avslöja en kvinnas ålder, men om man är så ung tycker jag att man kan bjuda på det. 🙂

PicsArt_1433692019226

Lite snabbspolning framåt till lördagens långpass. Förra veckan hade jag alltså hela 4 kvalitetspass på schemat, varav tre kan sägas ha varit lyckade. Med andra ord verkar det som att återhämtningsveckan jag hade veckan innan gav resultat. Speciellt lördagens långpass var mycket lyckat.

PicsArt_1433692113986

Först körde vi 22 km i prattempo på 5:07 min./km och sedan blev det 12 km i 4:02 min./km som avslutning. Formen var mycket god dagen till ära och jag skulle ha kunnat tvinga mig till ännu hårdare på det sista avsnittet. Det kändes mycket bra att det äntligen fanns lite fart och kraft i stegen efter flera veckor med kraftlöshet.

Lite abrupt avslutar jag inlägget här eftersom det börjar vara dags att gå och lägga sig. Veckor som dessa när vi har fyra kvalitetspass i veckan hinner man inte med så mycket annat än att jobba och träna. Det är mycket tungt för kroppen med alla dessa kvalitetspass och egentligen borde man få mycket mer sömn inne i veckorna. Men jag lovar det oaktat att vara mycket duktigare med att uppdatera bloggen denna vecka.

God natt på er!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *