En dag som proffs

Idag har det varit TYKY-dag på jobbet, vilket ungefär kan tänkas motsvara friluftsdag i klartext. I år hade vi denna dag i Botniahallen med möjligheter till alla möjliga slags aktiviteter. Det som erbjöds var bland annat bågskytte och gympa med instruktörer, samt redskap tillgängliga för bordtennis, badminton, fotboll och rullskridskoåkning på morgonen. På eftermiddagen var det sedan möjligt att bedriva utomhusaktiviteter som t.ex. skidåkning om man kände för det.

PicsArt_1363103810359
Lite uppvärmning med instruktör innan det fria programmet inleddes

För mig innebar dagen förutom lite bordtennis även en möjlighet till att i lugn och ro genomföra mitt träningspass på den tid på dygnet då jag fungerar som bäst träningsmässigt, nämligen mitt på dagen. De enda gångerna då jag annars har möjlighet att träna mitt på dagen är ,förutom på helgerna, under den semester på drygt en månad som jag brukar ta i juli.

Det är en bra tid på året då formen brukar stiga rejält till följd av all vila och den fokusering som jag i allmänhet kan bibehålla under passen.

Idag började jag morgonen med bordtennis och stretching på morgonen. Efter lunchen drog jag sedan dagens löppass som var 4 km uppvärmning i 4:05-tempo och sedan 7×200 m. på 36-37 sekunder per tvåhundring. Jag avslutade löpningen med 2 km barfotajogg på fotbollsplanens mjuka konstgräs. Efter detta pass körde jag ännu lite styrka för mage, rygg och höfter i gymmet.

Lite misslyckades jag i min träning idag trots de utmärkta förutsättningarna. Den lunch som serverades var nämligen alltför god för att äta så lite som skulle ha krävts för att kunna påbörja löpträningen endast en timme efteråt. Något som gjorde att jag fick rejält sjuk mage under löppasset och var tvungen att lämna bort några av de planerade tvåhundringarna. Men eftersom jag nu befinner mig i en sk. formtoppning saknar detta egentligen betydelse eftersom det viktigaste i detta skede är att inte överbelasta kroppen. Lite fart försöker jag ändå upprätthålla för att inte bli helt förslöad inför tävlingen på söndag.

PicsArt_1363104171181
Duktiga bordtennisspelarna Matias och Jesper. Fick stryk mot båda mina motståndare Petri och Matias idag. Överraskande jämnt var det dock. Överraskande också att jag inte är en sämre förlorare med tanke på mina reaktioner vid förluster i Fifa13 på Playstation 🙂

PicsArt_1363103907812
Peter hotade stämma mig om jag publicerade en bild av honom på bloggen. En utmaning jag inte kunde motstå 🙂

PicsArt_1363104042691
Pojkarna spelade fotboll. En aktivitet som jag inte vågat mig på sedan jag slutade min aktiva karriär för ungefär 4 1/2 år sedan. Löpning och fotboll är ingen bra kombination med tanke på skaderisken.

PicsArt_1363103964532
Boven i dramat.

PicsArt_1363104108304
Sällan man får tillfälle att springa barfota på detta mjuka inomhusunderlag nuförtiden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *