En dag kvar tills semester

Nu är det endast en dag kvar tills semester! Denna gång känns det verkligen som att det är frågan om en välbehövlig semester. Jag har känt mig väldigt trött de senaste veckorna både i jobbet och i träningen, så därför skall det bli otroligt skönt med lite extra ledigt.

Det kan kännas aningen ynkligt med endast 3 veckor ledigt, speciellt efter att jag ifjol hade hela 7 månader ledigt i och med min alterneringsledighet. Men det borde ändå räcka till att ladda om batterierna så att jag igen orkar köra hårt både i jobbet och med träningen under hösten.

Träningen efter halvmaratonloppet i Åbo har inte varit så mycket att prata om. Förra veckan var lugn och den bestod främst av spontanlöpning i det tempo som kändes bra för dagen. Totalt 100 km löpning blev det förra veckan.

Även denna vecka har fortsatt i samma spår. Från måndag till onsdag blev det lugna distanspass med styrketräning efter samtliga pass. Idag var det igen dags för ett kvalitetspass när vi avverkade 3×2,5 km på motionsstigen i Vasklot, följt av 5×200 meter efteråt. Dagens pass körde vi helt på känsla istället för att sikta på att hålla något visst tempo.

På lördag har vi dock tänkt sätta oss ner för att planera resten av säsongen. För min del lär det bli två stycken halvmaraton innan säsongens huvudmål som blir maratonloppet i Vanda i mitten av oktober. Då är det tänkt att jag skall göra ett försök att underskrida 2:45 på sträckan. De halvmaratonlopp som jag tänkt på är åtminstone Jyväskylä i mitten av september, men jag har även tänkt mig ett halvmaraton i mitten av augusti. Kanske i Korsholm?

Det blir i alla fall inte i Vasa i år. Banan är alltför tråkig för att det skall kännas meningsfullt att delta i loppet. Som jag nämnde tidigare blir det alltså inget deltagande i Jakobstad i slutet av juli. Främst beror det på dålig form, men även med tanke på möjligheterna att nå mina målsättningar senare under hösten känns det vettigare att satsa allt på ett kort och bygga upp formen till dessa lopp istället.

Det finns nog en chans att jag skulle ha kunnat nå en hyfsad tid i Jakobstad, men med tanke på återhämtningstiden efter ett maratonlopp kändes det vettigare att tävla först när jag är i toppform istället.

PicsArt_1436462338640

Nu har jag korkat upp en öl inför Diamond League-tävlingen i Lausanne. Det känns oerhört skönt såhär en dag innan semestern påbörjas. Det är tänkt att jag skall köra en hel del med mängd under semestern. Nu då det inte finns så mycket semesterdagar tillgängligt på grund av min alterneringsledighet som jag höll ifjol gäller det att passa på och träna ordentligt nu när man kan vila ordentligt mellan passen. Men huvudmålet med semestern är dock att njuta av livet och vila ut. En hel del öl lär det med andra ord bli. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *