En dag i simhallen

Idag har vi haft en riktigt härlig dag i träningens tecken i simhallen. Det är sällan jag har lyxen att få sällskap av min sambo på mina träningsturer, men nu har vi två söndagar i rad tränat tillsammans i simhallen.

simhallen

Träningen började jag idag med en uppvärmning på 2 km på roddmaskinen innan jag drog styrketräning med fokus främst på de muskelgrupper som används vid löpning.

Efter detta blev det 30 minuter på crosstrainern utan stöd med händerna, vilket är ett riktigt bra substitut för löpning ifall man vill undvika de stötar som löpningen medför. Det kan se lite lustigt ut utifrån, men man är tvungen att vara lite kreativ i detta skede när benet inte tillåter löpning.

Som avslutning tog jag ännu 30 minuter vattenlöpning med några intervaller på 5×50 meter riktigt intensivt. När jag summerar denna veckas träning kan man konstatera att den varit riktigt lyckad trots avsaknaden av löpträning. Det är lite svårt att bedöma min löparform för tillfället eftersom jag inte gjort någon löptest på flera veckor nu, men min bedömning skulle vara att jag inte tappat speciellt mycket kondition. Det är snarast löptekniken och farten som säkerligen fått sig en törn under de senaste veckorna. Förhoppningen är att jag hinner vässa på den de närmaste tre veckorna av hårdträning som jag har på mig inför Barcelona Marathon.

Måndag 28.1:

Morgon: 40 min. motionscykel lugnt

Kväll: 30 km spinning 60 min., 10 km crosstrainer 36 min.

Tisdag 29.1:

Morgon: 45 min. motionscykel lugnt

Kväll: Simhallen; styrketräning, 20 min. simning-45 min. vattenlöpning jämn fart

Onsdag 30.1:

Kväll: WSC; styrketräning, Spinning 1h30min. intervaller 4x6min.-5x5min.-6x4min.

Torsdag 31.1:

Morgon: Motionscykel 50 minuter hårt

Kväll: 20 min. simning, 55 min. vattenlöpning 8x100m.

Fredag 1.2:

Morgon: 45 minuter motionscykel hemma

Kväll: Länk 8 km + lite styrka hemma

Lördag 2.2:

WSC, cykelintervaller 12 min.-10′-8′-6′-4′, 4x6min.-4x4min. tot. 1h30min

Crosstrainer 10x1000m. tot. 60 min.

Söndag 3.2:

Simhallen: Styrketräning, 30 min. crosstrainer, 30 min. vattenlöpning

roddmaskin
En ny form av alternativ plåga; roddmaskinen.

löpning på crosstrainern
På crosstrainern utan att stöd med händerna kan se lustigt ut, men är ett riktigt bra substitut för löpning.

mat vid simhallen
Mat vid simhallscafeterian satt bra.

grönsakscocktail
Grönsakscocktail

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *