Dubbskodebut

Då var det första passet med dubbskor avverkat då jag ikväll sprang 12 lugna kilometer med mina Sarva d´vil. Det blir dock att skaffa nya dubbskor riktigt snart eftersom dessa inte riktigt håller måttet då det gäller dämpning eller stöd. Om jag fortsätter med dessa kommer jag med stor säkerhet att dra på mig någon typ av benhinneinflammation.

I allmänhet har jag varit lite emot att skaffa dubbskor eftersom jag alltid tyckt att de varit för styva att springa med. Men eftersom vi nu verkar få en lite längre vinter måste jag väl krypa till korset ifall jag skall kunna köra hårdare pass även utomhus utan att halka ihjäl mig. Ifall man bara kör återhämtningspass utomhus går det nog bra utan dubbar, men när följande tunga period påbörjas andra veckan i februari börjar det så småningom bli dags att köra även något av veckans tempopass utomhus.

PicsArt_1422383606813

Igår blev det ett tempopass på 12 km på löpband. Vi började med 3 km uppvärming och sedan ställde jag in löpbandet på några procents lutning och en fart på 16 km/h. Denna fart höll jag i 2 km och ökade sedan till 16,5 km/h. De sista 2,5 kilometerna höll jag sedan en fart på 17 km/h. Sluttiden för hela tempodelen på 12 km landade även denna gång på 43:12, vilket blev en snittfart på 16,6 km/h och 3:36 min./km. Vi avslutade löppasset med 1,5 km nedjoggning.

Efter detta blev det ännu 45 minuter styrketräning för ben och mage. Jag kände mig lite seg under gårdagens löppass, men det är inte så märkligt med tanke på att det endast blev en återhämtningsdag efter det tuffa långpasset på lördag.

När man är inne i såhär tunga träningsperioder gäller det att hjälpa kroppen på traven med högkvalitativ kost. Efter passet blev det därför en nyttig grön smoothie som vi denna gång gjorde enligt ett lite godare recept än de gröna smoothies jag annars brukar göra. Receptet på smoothien ovan är följande:

– 1 dl fryst mango

– 1 dl ananas

– 1 1/2 tesked spirulina

– en näve bladspenat

– 3 dl kokosvatten

– 1/2 avocado

– 1 apelsin

– 1 skiva citron

PicsArt_1422385558432

Även idag blev det en hälsosam middag efter träningen. Jag överdriver dock inte med det hälsosamma ännu i detta skede av säsongen. Det är mest på vardagarna jag försöker se till att få i mig tillräckligt med nyttigheter. På lunchpauserna blir det oftast rätt överstora portioner med massor av kolhydrater.

Tags from the story
,
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Tobbe

    Jag kan varmt rekommendera att istället för att köpa dubbskor sätta dubbar på ett par löparskor man trivs med. Funkar finfint.

    1. says: Benny

      Jag har hört flera som rekommenderat det alternativet och det låter nog intressant, förutsatt att dubbarna hålls på plats. Det som jag i alla fall konstaterat är att de flesta modeller bland dubbskor är för styva och “livlösa” för min smak. Måste ta mig en funderare under veckoslutet…

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *