Dubbelpass och Barcelona-resan

Idag började jag dagen med en länk på 9,5 km innan vi gjorde ett helt vanligt morgonmål kryddat med lite färsk frukt i form av ananas och mango.

Den extra ledighet som självständighetsdagen medför är mer än välkommen just nu när jag är på väg att införa 2 pass om dagen några dager i veckan. I träningsväg skall jag ännu och dra en intervallstege på 5-4-3-2-1 km + styrketräning idag, vilket innebär att jag borde ligga på ungefär 75 km löpning hittills denna vecka.

Även om kroppen känns bra ännu så länge börjar det vara dags för en vilodag imorgon eftersom jag inte vill riskera onödiga skador i detta skede av säsongen.

Efter det tunga intervallpasset måste vi börja bestämma oss för hur vi skall ta oss till Barcelona Marathon och för boendet under vistelsen. Som jag nämnde tidigare är det inte det enklaste att hitta förbindelser någonstans när man bor i Vasa. Den enda vettiga staden att bo i i Finland när det gäller resor är Helsingfors, ett faktum som inte verkar förbättras med åren.

Nåja, vi får försöka göra det bästa av situationen och eventuellt vistas i några dagar i Barcelona innan själva loppet. Något som naturligtvis inte är det bästa med tanke på utnyttjandet av reseresurser eftersom man ändå inte kan göra något speciellt vettigt innan loppet är genomfört eftersom man för det första inte kan tänka på annat och för det andra eftersom man inte vill trötta ut sig i onödan.

Boendet är även det lite av ett problem, men dock ett lite mer överkomligt sådant. Gärna brukar man vilja bo så nära starten som möjligt, men i Barcelona verkar det inte vara speciellt oöverkomliga avstånd inne i stan så det finns säkert alternativ. Det viktigaste är att det inte är för lyxigt med tanke på att man sällan gör annat än sover på de ställen man vistas på utomlands. Därför är priset viktigare än kvalitet när det gäller hotell.

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *