Distanspass på crosstrainer

Idag hade jag skissat upp ett intervallpass 10×1000 meter på löpband. Redan efter uppvärmningen på 3 km märkte jag dock att det inte var någon idé att utmana benet idag och ställde mig istället på crosstrainern.

Det blev totalt 18 km i jämn fart på ca. 85 % av maxpulsen på 60 minuter. Jag försökte ligga i närheten av det som kallas tröskelfart, men det är mycket svårt att jämföra ett tröskelpass på crosstrainer med ett motsvarande löppass. Jag brukar nog ligga på en högre puls under  motsvarande träning med löpning, men att köra jämn fart med samma pulsvärden under en såpass lång tid är närmast omöjligt med alternativ träning.

Nu har jag tänkt köra vattenlöpning resten av veckan för att ge benet lite extra vila. Efter detta tror jag att det kan vara möjligt att springa helt utan smärta om jag har tur. Nästa vecka har jag sedan planerat att börja bygga upp min löpträning från grunden inför Stockholm Marathon.

PicsArt_1360871162302
Lite bakelser valentindagen till ära.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *