Distanspass 35 km @2:45

Idag var det igen dags för veckans distanspass. Totalt blev det 35km på ungefär 2 timmar och 45 minuter, vilket är lite längre än vad jag hade planerat innan. En viss stegring från förra veckans 31 km var planerad, men 33 km skulle ha varit optimalt denna vecka.

Jag försökte att hålla ett tempo på ungefär 4:47/km under hela sträckan men totaltiden ligger ev. lite högre eftersom jag de första 5 kilometerna körde rätt lugnt då jag inte ville uppröra mig mage alltför mycket med tanke på gårdagens godiskväll. På det stora hela kändes det rätt ok idag. Jag är inte i en sådan storform för tillfället att jag skulle börja dra någon maxfart på distanspassen, utan jag försöker köra rätt lugnt och lära kroppen att hitta sitt tempo igen. Det viktigaste med långpassen är trots allt att man skall lära kroppen att använda fett som bränsle och stärka kroppen inför den stundande ökningen i både mängd och tempo.

Nu skall vi försöka städa undan lite i den nya lägenheten, så kanske jag kan publicera lite bilder efteråt :). Senare ikväll blir det troligtvis bio. Jag hade önskat den nyaste Bond-filmen, men får väl vika mig för kvinnlig vilja denna gång. Det är bara att hoppas att nyaste Twilight-filmen inte är lika skräp som den förra vi kollade…

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *