Den snabba och smärtfria vägen till viktminskning och välmående

snabb och smärtfri viktminskning

Den som följt mitt Instagram-flöde har kanske observerat att jag denna vecka kör på en riktig hälsokur för att snabbt komma i form och bli piggare.

Som oftast då män frivilligt satsar på sin hälsa finns såklart en kvinna med i bilden. Jag vill få fram mitt mest energiska, fräscha och pigga jag för att ge ett bra intryck. Det är ju inte direkt så att jag kommer att tänka “fan nu är jag såhär pigg och energisk helt i onödan” om det inte skulle bli något mer av detta.

Just nu är jag bara glad att äntligen ha hittat en motivationstrigger som gör det enkelt för mig att göra mitt yttersta för min hälsa och mitt välmående. Hur gör jag då för att slimma mig och snabbt få mer energi?

Det absolut snabbaste sättet är att köra en fastekur på 4-5 dagar samtidigt som man tränar lätt. I mitt fall har jag inte riktigt den möjligheten just nu med mina långa jobbdagar och tuffa träningspass. Jag måste köra en mellanvariant som påminner lite om den periodiska fasta som är så populär just nu.

Då jag snabbt vill få mer energi och ta bort det mest av överskottsfettet kör jag endast ekologisk juice utan tillsatt socker morgon och kväll. Lunchen blir min enda egentliga måltid under en dag. Ifall jag kör styrketräning i samband med ett löppass blir det också tre ägg med juicerna.

Ett urval av de ekologiska juicer som jag kör på denna vecka. Igår morse med tre ägg eftersom jag hade ett styrkepass och intervaller från morgonen.

Detta är för mig ett enkelt och smärtfritt sätt att snabbt uppnå mitt mål. Redan efter några dagar känner jag mig betydligt piggare och mer energisk. Även om jag inte kör någon snabbkur försöker jag i allmänhet undvika att äta stora kolhydratrika måltider eller kött till middag eftersom detta påverkar sömnen negativt. Jag sover alltid betydligt bättre och vaknar mer utvilad om jag druckit enbart en smoothie och ätit något riktigt lätt som kvällsmål.

Det har blivit lunch tre dagar i följd på mitt nya favoritställe Eeet Well i St. Julians. Sallad och grön smoothie är det jag satsar på till lunch denna vecka.

Jag kan inte lova att det fungerar lika smärtfritt för alla. Vi behöver alla hitta våra egna sätt som fungerar utifrån våra egna förutsättningar och våra egna kroppar. Detta fungerar också olika beroende på vilken ålder man är i.

Vid ung ålder är ämnesomsättningen på en helt annan nivå och då behövs heller inte lika extrema metoder. Detta är heller inget jag skulle rekommendera åt 20-åringar och framförallt inte till barn.

För mig personligen känns det dock som en lätt och naturlig metod för välmående. Det som framförallt behövs är alltså en motivationsfaktor som gör att jag känner att det är värt att satsa – vad det nu än må vara. För det mesta brukar känslan av att må riktigt bra vara tillräcklig, men under vissa stunder i livet kan t.ex. jobbstress göra så att man glömmer bort sina principer i livet.

Det är ett tips för det mesta här i livet även i övrigt om man har drömmar eller mål som man vill uppnå. Man måste ha en en tillräckligt konkret målbild att jobba mot för att på allvar kunna göra de ändringar som krävs i livet. Bäst är det om man får kopplat med känslor i bilden. En känsla av eufori och förväntan över något man vill ha som gör det värt att lägga in det arbete som krävs för att uppnå det.

Det var allt svamlande för idag. Nu måste jag börja förbereda mig för läggdags om jag skall få mina 8 timmar sömn för natten. 🙂

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *