Den lugna veckan

Denna vecka har jag haft en så kallad återhämtningsvecka och denna gång har jag verkligen tagit vilan på allvar. Efter några sämre träningsveckor har det känts som att den enda vägen ut från formsvackan har varit att ta en vecka med återhämtning. Som tur var det i mitt träningsprogram även inplanerat en lugnare vecka just denna vecka.

Det blev endast fyra löppass denna vecka och inte ett enda tufft kvalitetspass. Istället unnade jag mig två löpfria dagar och en dag med alternativ träning. Det blev mycket fokus på styrketräning och att rätta till de punkter på min kropp där jag känner att det finns svagheter vid löpning. Framförallt bålpartiet och rumpan har fått mycket omtanke under veckan.

Dessutom har jag sett till att få in mer styrketräning på benen än vanligt under denna lugna vecka. Under en normal vecka med tuff löpträning måste man ju vara lite försiktig med hur mycket benträning man kör för att inte riskera överbelastning.

Imorgon kör den tuffa träningen igång igen. De närmaste två veckorna blir det hela fyra kvalitetspass per vecka. Jag hoppas att denna återhämtningsvecka gett mig krafter att orka genomföra de närmaste veckorna i enlighet med träningsprogrammet. Jag har ju aldrig riktigt kommit igång på allvar efter Rotterdam Marathon och nu skulle det vara hög tid att börja nå de tider som finns i mitt maratonprogram igen.

Träningen denna vecka:

Måndag 25.5:

12 km + styrka 60 min.

Tisdag 26.5:

Vila

Onsdag 27.5:

12 km varav sista 3 km på 11:30 (3:50 min./km) + 70 min. styrka (WSC)

Torsdag 28.5:

90 min. cykling (ute)

Fredag 29.5:

70 min. styrketräning (WSC)

Lördag 30.5:

Distanspass 24 km, lugnt 5:20-5:30 min./km

Söndag 31.5:

Lugnt distanspass 12 km + 90 min. styrka (WSC)

Totalt 6 pass och 60 km löpning

PicsArt_1433090419153

Äntligen anlände min nya tävlingsutstyrsel på måndag. Jag testade skorna som alltså är av modellen Adidas Takumi Ren 3 på onsdagens löppass och det verkar som att det finns förutsättningar för att de blir mina tävlingsskor för resten av säsongens tävlingar. Jag tänker dock testa dem på någon av veckans kvalitetspass innan jag ger något slutgiltigt omdöme.

PicsArt_1433090520217

Det har blivit mycket styrketräning denna vecka. Det är mycket behändigt att ha gymmet på andra sidan gatan till jobbet nuförtiden. På fredagen körde jag ett ordentligt styrkepass innan jobbet.

PicsArt_1433090829940

Nu har jag även inhandlat lite hälsokost inför sommaren. Jag vet inte om det är inbillning, men jag tycker mig märka en klar inverkan på allmäntillståndet när jag använder dessa produkter. Jag har alltid haft lite problem med järnbrist och ett lågt HB och åtminstone Chlorellan lär ha positiva effekter på just detta.

PicsArt_1433090188026

Igår var det årets upplaga av Stockholm Marathon och jag följde tävlingen med stort intresse. Bilden är från när jag senast deltog i Stockholm Marathon år 2013. Nästa år är det troligen dags för mig att återigen delta. Det skulle dock kräva att jag inleder säsongen lite tidigare än i år. Kanske med Barcelona i mars?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *