Den lugna träningsveckan

I och med dagens löppass på 14,5 km har ännu en träningsvecka avverkats. Idag blev det först 4,5 km med Heidi innan jag körde 10 km på egen hand. I slutet av löppasset blev det ännu några backintervaller på 5×200 meter i brant backe.

Som avslutning blev det ett styrkepass på 75 minuter vid Wasa Sports Club där jag idag körde igenom hela kroppen med något som närmast kunde betraktas som ett cirkelträningspass. Det är alltid lika skönt att köra styrketräning dagar då man är ledig. Allt blir så mycket mer fokuserat då.

På bilden ovan ser ni de skor som jag använder på de flesta av mina distanspass och på långpasset på lördagarna. Jag har varit mycket nöjd med mina Asics Gel-Noosa som jag införskaffade någon gång i augusti ifjol. Men eftersom jag redan börjar ha en bit över 2000 löpta kilometer i dessa skor börjar det vara dags att fundera på nya.

PicsArt_1421592563020

 

Asics Gel-Noosa Tri 10 som just kommit ut på marknaden. Jag är dock lite fundersam om jag skall ge denna modell förnyat förtroende. Utifrån bilderna verkar det som att det gjorts vissa förändringar på ovansidan av skon, där den gummiyta som gett en bra hållbarhet tagits bort. Men huvudsaken är dock att både löpkänslan och bekvämligheten bibehållits och det vet man ju inte innan man testat dem. Förslag på bra skomodeller år 2015?

Som tävlingssko kommer jag troligen att försöka hitta någon av de gamla Adidas Adios modellerna på nätet. Detta eftersom jag inte alls gillar de nya boost-modellerna som Adidas endast säljer nuförtiden. Tävlingsskorna i boost-format känns både för mjuka och stumma för min smak. Lite mer rullning i en tävlingssko efterlyses…

Jag kom lite “off topic” här. Detta var alltså en återhämtningsvecka och det blev därför i huvudsak löppass i lugnt tempo. De tempopass som jag körde var flera minuter långsammare än under en normalvecka och även långpasset körde jag i lugnt tempo. Detta verkar också att ha gett resultatet att jag nu känner mig mer utvilad och redo att igen ta itu med en hårdare vecka igen.

Det kommer att bli några veckor med stegrande fart på mina tempopass nu. Följande tempopass infaller på tisdag då 16 km skall avverkas på 66 minuter, men eftersom även detta pass genomförs på löpband kommer farten troligen att vara betydligt snabbare än så.

Denna träningsvecka:

Måndag 12.1:

50 minuter på crosstrainern och 30 minuter spinning + 60 min. styrka på mage, rygg, höfter och fötter. (Wasa Sports Club)

Tisdag 13.1:

3 km uppvärmning, 8 km tempo på 33 minuter, 2 km nedjoggning + styrka 60 min. på benen. (WSC)

Onsdag 14.1:

15 km lugn distans utomhus + lite styrka på magen hemma.

Torsdag 15.1:

3 km uppvärmning, 12 km tempo på 49 min., 1 km nedjoggning. 60 min. styrka på mage, rygg och ben.

Fredag 16.1:

Morgonpass 11 km

Lördag 17.1:

Långpass 30 km

Söndag 18.1:

14,5 km med 5×200 m. backintervaller + styrketräning 75 min. (WSC)

Totalt 7 pass och 99,5 km löpning

Det blev alltså 7 pass och 99,5 km löpning denna vecka. Det blev ett pass med alternativ träning på måndag och jag funderar på att även börja nästa vecka med ett alternativt pass.

PicsArt_1421591951310

Heidi överraskade mig med några gåvor till söndagskvällen. Det blir en god tjeckisk öl till middagen, innan vi avrundar veckoslutet med några avsnitt Mad Men. Mad Men är en av mina favoritserier, kanske inte så mycket på grund av själva handlingen utan kanske lika mycket på grund av den känsla av nostalgi som man får av att se på den tidstypiska omgivningen och de kläder de använde då. Jag var inte själv med på den tiden fastän det kanske låter så, men enligt mig hade männen en bättre koll på klädetikett förut och det är ju alltid något man med längtan kan se tillbaka på. 🙂

Tags from the story
Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *