Dags att köra igång igen!

Jo, jag vet. Det blev ett lite väl långt uppehåll här på bloggen. Man kan säga att mitt bloggande de senaste månaderna mångt och mycket återspeglat min inställning till löpningen… och det kan sammanfattas i ett ord – kyligt.

Kyligt var också det ord som man kan sammanfatta det väder som vi hade under april och maj. Tyvärr har detta också påverkat min löpning allt mer under senare år. Mest på grund av att min kropp inte gillar kyla. Den senaste tiden har jag haft ont i benen i kallt väder, men framförallt tror jag att det är mentalt. Jag gillar helt enkelt inte kyla.

Nu när värmen äntligen kommit hit på allvar under juni månad är det som att en helt ny värld öppnat sig och det känns roligt att springa igen. De senaste veckorna har jag avverkat stora mängder löpning med ett leende på läpparna.

Och Köpenhamn Marathon då? Det var ju det lopp som jag siktade mot med vinterns och vårens träning. Man kan säga att jag aldrig riktigt fick till det i träningen inför denna tävling och följaktligen blev det som det blev.

Jag gjorde mitt bästa och sprang hyfsat fram till halva sträckan. Jag fick dock kämpa onödigt mycket och fick aldrig det där flytet som behövs för att kunna fullfölja på en bra eller ens hyfsad tid. Med tanke på framtida träning och tävlingar kändes det inte som något självändamål att fullfölja en så lång sträcka som ett maraton med full ansträngning. Det blir så onödigt lång återhämtningstid för ett sådant lopp.

Nu är jag dock igång på allvar igen. Låt oss hoppas på en varm sommar, så kommer säkert formen snabbt tillbaka igen! Jag har inte fastställt något tävlingsschema för sommaren och hösten ännu. Denna gång låter jag formen styra vad jag deltar i. När formen känns bra ställer jag mig på startlinjen nästa gång. Om det då blir ett halvmaraton eller hela sträckan har jag ännu inte bestämt. Det viktigaste just nu är att det är roligt att springa igen. Tävlingarna är faktiskt en bisak i sammanhanget, även om att det alltid är roligt att ha målsättningar att sikta mot och något som man kan mäta sina framsteg med nu som då.

Förra veckan var den bästa hittills i år träningsmässigt. En vecka där jag riktigt njöt av löpningen och kunde avverka stora mängder med lätta ben. Närmare sammanställning av min träning kommer senare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *