Dagens träning

Till denna dag hade jag undantagsvis planerat in ett kvalitetspass i form av intervaller. Vanligtvis brukar tisdagar, torsdagar och lördagar vara de dagar då jag kör kvalitetspass. De relativt lugna passen under veckoslutet gjorde dock att det kändes som att det fanns utrymme för lite omändring i programmet.

Med facit i hand tror jag att det var rätt gjort eftersom dagens pass ytterligare spär på den positivism som jag kände efter förra veckans träning. Jag ligger ännu på en relativt blygsam träningsmängd (förra veckan 76 km), vilket är helt i linje med träningsplaneringen, men viktigast av allt är att jag känner att kroppen fungerar igen efter den envisa skadan.

Dessutom visade dagens intervall-pass att jag utvecklats mycket i jämförelse med samma tid förra säsongen och att jag därför har alla förutsättningar att nå min målsättning att underskrida 2,40 i maraton nästa säsong om jag fortsätter min utveckling.

Dagens träning var en stege på 7 x 1 km i följande km-tempo: 3,55-3,47-3,39-3,33-3,29-3,24-3,19. Efter intervallerna passade jag ännu på att göra lite styrkeövningar för mage och rygg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *