Dagens långpass på 30,5km

Idag var det igen dags för veckoslutets långpass. Otroligt vad veckorna går snabbt just nu, det verkar som att det enda man gör just nu är att sammanfatta veckan som gått. Dagens långpass blev totalt 30,5 km av plågsam och för all del långsam löpning också. Jag brukar ibland säga att om löpning skulle kännas som idag varje dag så skulle det definitivt inte vara värt det. Men som tur brukar det kunna vända rätt snabbt och jag hoppas att den vändningen kommer imorgon.

Jag vet inte vad det beror på att jag var så otroligt seg och trött i kroppen idag. Jag har ju försökt vara noggrann med både stretchingen och återhämtningen efter veckans pass så rimligtvis borde jag ha sprudlat av energi under löppasset. Kanske beror det på att jag spänt mig mer än vanligt under veckans löppass på grund av mitt onda högra ben eller så hade jag helt enkelt bara en dålig dag.

Mitt skada då? Jag hade ju vissa förhoppningar att de hålfotsinlägg som jag köpte igår skulle hjälpa till att avlasta den inre sidan av högra benet och att jag därför skulle få en smärtfri löpning idag. Denna förhoppning kom på skam redan efter ca. 100 meter eftersom jag genast när jag började lägga ner benet med full kraft började känna av den kännspaka smärtan.

Nu försvann smärtan efter ca. 20 km. Om det endast beror på att jag blev uppvärmd eller något annat vet jag inte. Jag kan i alla fall konstatera att jag blivit en riktig optimist efter nyår. Jag ser varje litet tecken på smärtfri löpning som ett tecken på att jag är på bättringsvägen, även om sanningen lika bra kan vara den motsatta.

En annan sak som jag märkt under de senaste månaderna är att jag har en helt enorm aptit. Jag har nästan börjat äta samma mängder som jag gjorde när jag växte som mest och det vill inte säga lite. Jag har redan hunnit med 3 rätt ordentliga mål mat redan idag fastän klockan inte ens är tre och längtar redan till kvällens middag som troligen kommer att vara vid Amarillo.

halkskydd
Halkskydden som jag provade för första gången idag

energitankning för maraton
Lite färdkost för långlänken. Gatorade är den absolut bästa energidrycken, men som jag nämnt tidigare är Mehukatti fruktpuré min absoluta favorit för energitankning.

återhämtningsmellanmål
Återhämtningsmellanmål efter långlänken. Gör jag något annat än äter just nu?

gårdagens kinesiska
Gårdagens kinesiska med några öl. Ett gott råd; testa aldrig hallonölen till vänster! Som en sämre cider är mitt omdöme om ölen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *