Dagens långpass 24 km

Efter gårdagens glädjande besked att jag inte torde ha någon allvarligare skada i mitt högra ben gjorde jag idag ett försök att dra ett ordentligt löppass igen. Det blev en länk på totalt 24 km, men benet visade sig tyvärr inte från sin bästa sida på dagens pass och imorgon kommer jag att köra ett alternativt träningspass igen innan behandlingen hos fysioterapeuten som påbörjas på måndag.

Dagens pass drogs i en medelhård fart med vissa toppar där vi var kring 4:40/km, men jag undvek ännu att i detta skede dra några avsnitt alls i maratonfart eftersom det inte ännu känns bekvämt att landa med full kraft på mitt högra ben. Förhoppningsvis kan jag nu få en behandling som möjliggör ordentlig fartträning så snart som möjligt.

Ännu är det ingen panik med tanke på Barcelona Marathon eftersom 8 veckor av ordentlig körning borde räcka till för att få in ett bra tempo i kroppen. Om jag inte skulle bli i skick är heller inte det någon panik eftersom Barcelona Marathon i mångt och mycket handlar om själva löparupplevelsen snarare än resultatet. Om det visar sig att jag är i dåligt skick i loppet kan jag ändå lära mig mycket av att delta. Kunskap som säkert kommer att bli värdefull att ha med sig senare under säsongen.

Framförallt siktar jag ju på att göra mina bästa resultat först under hösten. Höstsäsongen som vanligen är löparens bästa tidpunkt på säsongen lämnade ju som bekant bort för min del förra säsongen pga. skada.

Viktigast är alltså att ha tålamod och sakta bygga upp en bra grund för säsongen. Imorgon skall jag alltså köra ett styrketräningspass följt av vattenlöpning. Efter detta skall jag ännu se till att stretcha ut ordentligt.

De uppmärksamma har kanske märkt att jag nu även finns med på Instagram. De som följer mig där via får lite oftare uppdaterad info gällande mina dagliga eskapader.

Instagram benny sjölind

Tags from the story
,
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *